Ropažu novadā notiks laikmetīgās dejas festivāls «Vides deja»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai popularizētu laikmetīgās dejas mākslu, kā arī veicinātu kultūras un mākslas daudzveidību un aktivitāti Latvijas reģionos, augusta beigās Ropažu novadā notiks ceturtais laikmetīgās dejas festivāls "Vides deja 2014".

Tajā vairāk nekā nedēļas garumā no 24. līdz 31.augustam būs skatāmas deviņas laikmetīgās dejas izrādes gan pašmāju, gan ārvalstu dejotāju izpildījumā. Ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties dejas meistarklasēs un performancēs profesionālu horeogrāfu un mākslinieku vadībā, kā arī vērot deju filmas, apmeklēt diskusiju un doties velo ekskursijās.

"Par šī gada festivāla dejas programmas galveno vadlīniju izvēlētas cilvēciskās attiecības un cilvēciskums. Attiecības, kuras ietekmē gan bizness, profesija, darba un sadzīves rutīna, ilūzijas, stereotipi un pieņēmumi, gan gribasspēks, individuālās brīvības un komforta robežas. Kādas ir šīs attiecības un kas mūs satrauc - šīs sajūtas tiks izdzīvotas un izdejotas festivāla dejas izrādēs," stāsta festivāla mākslinieciskā vadītāja un horeogrāfe Lilija Lipora.

Lai pilnveidotu esošās, kā arī iegūtu jaunas dejot prasmes, festivāla laikā notiks vairākas meistarklases profesionālu horeogrāfu, mūziķu un mākslinieku vadībā. Tajās ikvienam interesentam būs iespēja apgūt dejas tehniku, kompozīciju, piedalīties balss, kustību un ritma treniņos.

Savukārt dejas entuziasti, profesionāli dejotāji un mūziķi aicināti pieteikties un piedalīties vides dejas performanču un izrāžu iestudējumos brīvā dabā, kuri taps festivāla laikā horeogrāfu vadībā. "Festivāla performancēs līdz šim piedalījušies vairāk nekā 150 dalībnieki, tostarp profesionāli dejotāji, dejas entuziasti, dejas studijas skolēni, mūziķi un horeogrāfi," norāda Lilija Lipora.

Festivālā tiks demonstrētas Latvijas un Norvēģijas mākslinieku radītās dejas filmas. Festivāla programma papildināta arī ar velo ekskursijām pa Ropažu novadu, kuru laikā būs iespēja ne tikai iepazīt tuvākās apkārtnes kultūrvēsturiskās vietas, bet arī vērot kādu no dejas performanču vai izrāžu priekšnesumiem.

Festivāls jau otro gadu pēc kārtas notiks Ropažu novadā. "Viens no laikmetīgās dejas izpausmes veidiem ir vides deja, kur horeogrāfija tiek piemērota konkrētai vietai un objektam. Esam patiesi lepni un gandarīti, ka Ropažu apkārtne iedvesmo jaunu mākslas darbu radīšanai un novada iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja baudīt augstas klases mākslas pasākumus reģionos," saka Ropažu novada pašvaldības Kultūras un izglītības centra vadītāja Sanita Megere-Klevinska.

Lai arvien vairāk interesentu iepazīstinātu ar laikmetīgās dejas izpildījumu un festivāla tēmām, dejas izrādes un performances notiks ne tikai Ropažos, bet arī tuvākajos kaimiņu novados - Garkalnē, Tīnūžos, Ikšķilē, Stopiņos un Inčukalnā. Ieeja visos festivāla pasākumos ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti