Kultūras ziņas

Brīvās robežas kailiem vīriešiem

Kultūras ziņas

NKC piešķir naudu debijas filmām

Rīgā jau otrais starptautiskais baleta konkurss

Rīgā jau otrais starptautiskais baleta konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dailes teātrī 17.jūnijā un 18.jūnijā notiks jau otrais starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kurā piedalīsies profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trijās vecuma grupās.

Pirmajā konkursā piedalījās dalībnieki no 10 valstīm, pēc gada – jau no 16. Kopumā 70 dejotāji. Visvairāk  – 13 no Vācijas un 10 – no Latvijas. Baletdejotāji konkursos drīkst piedalīties līdz 26 gadu vecumam. Sacensība ir vienlaikus gan sava spēju līmeņa pārbaude, gan arī solis pretī  veiksmei un izaugsmei. Labi startējot konkursos, daudzi dejotāji guvuši negaidītus darba piedāvājumus.

Sacensības faktors ir visgalvenākais un visvirzošākais. Tad, kad strādājat izrādē, jūs visi esat viena liela komanda, bet tad, kad jums ir konkurss, jūs strādājat uz konkrēta dejojuma kvalitāti kā pašmērķi,” stāsta Latvijas Baleta un dejas ģildes priekšsēdētāja, konkursa rīkotāja Regīna Kaupuža.

Savukārt 20.jūnijā plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā notiks Baltijas baleta konkursa galā koncerts. Tajā uzstāsies konkursa uzvarētāji, kā arī viesi.

Arī šogad konkursa dalībniekus uzvarām iedvesmos Baltijas baleta konkursa mūza - pasaulslavenā baletdejotāja Uļjana Lopatkina.

Konkursa žūrijas priekšsēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs un baletmeistars Aivars Leimanis, bet žūrijas locekļu vidū -  Sirils Atanasofs (Francija), Viktors Barikins (Krievija), Irina Čistjakova( Krievija), Jekaterina Ščelkanova (ASV), Almira Osmanoviča (Horvātija) un Mareks Rožickis (Vācija).

Konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, Rīgas horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas horeogrāfijas vidusskolā.

Paralēli konkursa programmai tiks rīkotas meistarklases klasiskajā dejā Romas Dejas akadēmijas profesores Klarisas Muči (Itālija) un horeogrāfa Morisa Kosi (ASV) vadībā, piesaistot arī dejas pedagoģijas speciālistus un rosinot jaunu ceļu meklējumus dejas izglītības problēmu risinājumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti