Piedalies «Spēlmaņu nakts 2016» skatītāju balsojumā!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gada nozīmīgākais notikums Latvijas teātru dzīvē - "Spēlmaņu nakts" -, kā ik rudeni, atkal ir klāt, un arī šogad skatītāji aicināti izteikt savu viedokli, balsojot par gada labāko izrādi, labāko aktrisi un aktieri.

Balsojums Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv, kā arī “Spēlmaņu nakts” oficiālajā interneta vietnē spelmanunakts.lv notiek no 26.oktobra plkst.15 līdz 20. novembrim plkst.23.59.

Balsot var arī kādā no 11 teātriem, kuros pieejamas balsojuma kastes (Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātrī, Leļļu teātrī, Valmieras Drāmas teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī).

21. novembrī „Spēlmaņu nakts” rīkotāji izlozēs 40 biļetes uz Latvijas teātru izrādēm, kā arī ielūgumu divām personām uz “Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšanas ceremoniju, izlozējot to no balsotājiem interneta vietnēs.

Turpinot tradīciju, gadskārtējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija notiks Dailes teātrī 23.novembrī, Eduarda Smiļģa 130. dzimšanas dienā. Šīgada ceremonijas veidotāji – režisors Andrejs Žagars, scenogrāfs Reinis Suhanovs un video mākslinieks -8.

“Spēlmaņu nakts” tiešraidē no Dailes teātra 23. novembrī plkst. 21.20 būs skatāma LTV1. „Spēlmaņu nakts” ceremonija, kā arī skatītāju balsojums jau ceturto gadu norisināsies ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

Kā iepriekš jau vēstīts, ar vairāk nekā 30 nominācijām izteikts līderis šā gada "Spēlmaņu nakts" nominācijās ir Latvijas Nacionālais teātris. Bet sīvākā konkurence šogad gaidāma starp lielās zāles izrādēm un labākajiem vīriešu lomu atveidotājiem. Žūrija atzīst, ka vairākās kategorijās līmenis ir tik augsts, ka būs ārkārtīgi grūti izšķirties par vienu „Skatuves naglas” saņēmēju.

"Spēlmaņu nakts" balvas pretendentu saraksts 17 kategorijās tika paziņots jūnija vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti