Panorāma

Par Kijevas mēru ievēlēts Vitālijs Kļičko

Panorāma

VARAM jau strādā pie pašvaldību termiņa pagarināšanas

"Kabarē" Latvijas Nacionālajā teātrī

Nacionālajā teātrī mūzikla «Kabarē» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Džona Kendera  lipīgie meldiņi savulaik satricināja publiku tā, ka pirmais mūzikla “Kabarē” iestudējums Brodvejā tika nospēlēts 1000 reižu. 29. maijā pirmizrādi “Kabarē” piedzīvos Latvijas Nacionālajā teātrī.

Smeldzīgais un sentimentālais mīlestības stāsts starp jauno kabarē dziedātāju Salliju Boulsu un amerikāņu rakstnieku Klifu Bredšovu 1930.gadā Berlīnē ir tas pats stāsts, ko savā laikā filmā "Cabaret" uzņēma Bobs Fose un saņēma par to astoņus Oskarus. Ar Sallijas Boulsas lomu šai filmā pasaules slavu ieguva Laiza Minelli. Nacionālā teātra izrāde ir balstīta uz Brodveja uzvedumu, varoņi un viņu likteņi no filmas nedaudz atšķirsies, taču tiks izmantotas visas dziesmas un muzikālie numuri.

Izrādes režisore Indra Roga atgādina - Laizas Minelli prototipu negaidiet, Nacionālais teātris pārsteigs ar savām jaunatklātajām zvaigznēm

Par atklājumu un vienlaicīgi izaicinājumu kabarē dziedātājas Sallijas Boulsas lomu sauc Agnese Cīrule, Latvijas Kultūras akadēmijas trešā aktierkursa studente.

Viņa ir ļoti traka meitene," saka Cīrule. "Bet visskaistākais tas, ka viņa neapzinās, ka tāda ir."

Pati jaunā aktrise dzīvē neesot "no tām trakākajām meitenēm", tāpēc Sallijas loma ir izaicinājums tieši aktiermeistarības ziņā.

Mūzikls izgaršo laiku pēc Pirmā pasaules kara, bet gaisā jau jūtama cita elpa. Režisore tam piešķīrusi īpašu rokrakstu.

To varētu nodēvēt par uzdzīvi pusbadā," saka Roga.

Izrādē skanēs dzīvā mūzika: pianists Madars Kalniņš un meiteņu instrumentālā grupa "Sus Dungo". Izrādes kostīmu māksliniece ir Anna Heinrihsone, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, horeogrāfe Inga Raudinga, Jura Vaivoda muzikālais noformējums. Dziesmu tekstus atdzejojis Edvīns Raups.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti