Liepājas teātris 50. reizi rādīs «Atsaldēto»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šosezon vairākas izrādes Liepājas teātrī ir sagaidījušas savas jubilejas izrādes. Tikko 70. reizi tika nospēlēts mūzikls “Pūt, vējiņi!”, savukārt otrdien, 11. oktobrī, 50. reizi tiks spēlēta režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudētā komiskā parodija “Atsaldētais”, lsm.lv pavēstīja teātra pārstāve Zanda Borga.

Izrāde "Atsaldētais" tiek spēlēta jau kopš 2012. gada nogales un joprojām pulcē pilnu zāli skatītāju. Teātris izrādījis iestudējumu arī vairākās Latvijas pilsētās.

Kopumā "Atsaldēto" noskatījušies jau vairāk nekā 20 000 skatītāju, ziņo teātris.

Iestudējuma darbība notiek Izraēlā, stāsta centrā ir kāda ebreju ģimene – līdz ar to skatītāji var iepazīties ar dažādām ebreju tradīcijām un uzzināt viņu tikumus (un netikumus), it īpaši to, kā tie mainījušies simts gadu laikā.

“Veidojot iestudējumu, skatījāmies "Youtube" kanālā materiālus par viņu dzīvi, ko viņi drīkst un nedrīkst darīt, ko viņi drīkst un nedrīkst ēst, kā tiek svinēti svētki, kādas ir viņu tradīcijas, bija interesanti,” iestudējuma tapšanas brīdī stāstīja Egons Dombrovskis, kurš iejuies Atsaldētā lomā.

Kalmanu ģimene, gribēdama saņemt trīs miljonus, pieņem pie sevis Atsaldēto – cilvēku, kurš 1907. gadā iekļuvis kuģa avārijā un iesalis Antarktīdas ledū, lai pēc 100 gadiem tiktu atrasts, atsaldēts un izrādītos, ka ir dzīvs. Taču pašam Atsaldētajam liekas, ka komā pavadījis vien kādu mēnesi, un Kalmanu ģimenes uzdevums ir šo mītu saglabāt, lai notiktu, kas notikdams.

Izrādē piedalās arī Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Gatis Maliks, Anete Berķe, Ilze Jura, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Sigita Jevgļevska, Rolands Beķeris, Anda Albuže.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti