Inga Tropa «Teātrī TT» iestudē jaunās dramaturģes Justīnes Kļavas lugu «Dāmas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

“Teātrī TT” top izrāde “Dāmas” – spriego jaunās dramaturģes Justīnes Kļavas lugu iestudē režisore un aktrise Inga Tropa, bet tās skatītājs tiks aicināts uz reālu Rīgas centra dzīvokli, lsm.lv pavēstīja izrādes veidotāji.

Nepatīkamie jautājumi nekad nebrīdina par savu ielaušanos kāda cilvēka pierastajā ikdienā. Šajā stāstā tāds sprādziens ir trīskāršā apjomā – naktī sava dzīvokļa virtuvē satiekas vecāmamma, viņas meita un mazmeita, un viņas nevar no turienes iziet pirms nebūs noskaidrots, kā 17 gadīgās Kitijas bikšu kabatā uzradusies pavisam īsta pistole. Lugas darbība notiek visparastākajā ģimenē, kurā ir tikai sievietes, un šai naktī viņas visas vēlas principiāli mainīt savas dzīves. Tiesa, viņu vēlmju piepildījums novestu pie vēl lielākiem meliem, nekā tie, kuros visas dzīvojušas līdz šim. Ļoti dramatiski un sāpīgi mirkļi stāstā savijas ar ļoti atpazīstamu ikdienas komiku, norāda izrādes veidotāji.

Iestudējums tiks izrādīts tās iespējamā darbības vietā – kādā A. Čaka ielas 70. nama 10. dzīvoklī, radot skatītājā patiesas klātesamības efektu, kā arī vēl vairāk uzsverot, ka tieši šis nepilnās ģimenes modelis spilgti liecina par mūsu laiku, tā priekiem un bēdām.

Īpašs ir “Dāmu” aktrišu sastāvs – vecmāmiņu Mariju un viņas meitu Staņislavu spēlēs māte un meita īstajā dzīvē – Līga Liepiņa un Anna Putniņa. Līgai Liepiņai šī loma būs īpaši zīmīga gan tāpēc, ka ar to sava laika Latvijas kino ikona svinēs savu dzimšanas dienu, gan arī tāpēc, ka skatītājam būs iespēja izvērtēt laika ritējumu, salīdzinot viņas savulaik atveidotos tēlus ar šajā lugā portretēto mūsdienu jaunieti, kuru spēlēs Ance Strazda.

Izrādes režisore Inga Tropa, mākslinieks Artūrs Arnis, tērpus veidos Austra Hauks.

“Dāmu” pirmizrāde - 20. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti