Hermanis: Velbeka «Pakļaušanās» nevēršas pret musulmaņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunajā Rīgas teātrī 9. septembrī pirmizrāde šīs sezonas pirmajam jauniestudējumam „Pakļaušanās”, ko pēc provokatīvā franču rakstnieka Mišela Velbeka romāna ar tādu pašu nosaukumu veidojis režisors Alvis Hermanis. Kā pirms pirmizrādes norāda režisors, Velbeka "Pakļaušanās" nevēršas pret musulmaņiem, bet apraksta pašas Rietumu sabiedrības destruktīvo stāvokli.

Tikai pērn klajā nākušais Velbeka romāns stāsta par 2022.gada Franciju, kur politisko varu pārņēmuši musulmaņi. Izrādē piedalīsies aktieri Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Ģirts Krūmiņš, Regīna Razuma, Jana Čivžele un Edgars Samītis.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Režisors Alvis Hermanis teātra jaunās sezonas preses konferencē sacīja, ka Velbeka „Pakļaušanos” uzskata par nesaudzīgu un asprātīgu diagnozi Rietumu sabiedrībai.

Alvis Hermanis: „Svarīgi, ka šajā romānā Velbeks ne ar vienu vārdu, ne ar vienu teikumu nevēršas pret musulmaņiem. Mēs, protams, arī negribam, lai mūsu teātrim būtu drošības kontroles, skatītājiem būtu jāiet cauri rentgeniem un teātris tiktu apsargāts."

"Šis darbs nav pret musulmaņiem nekādā veidā, gluži otrādi – Velbeks izmanto šo situāciju, lai aprakstītu pašas Rietumu sabiedrības destruktīvo stāvokli. Es tiešām negribētu sakarā ar šo pirmizrādi tagad izplūst šajā tēmā un sākt stāstīt kaut kādus mūsu politiskos uzskatus un interpretācijas, jo es domāju, ka tas tikai traucētu skatītājiem uztvert pašu izrādi,” uzsver režisors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti