Galerijā «Istaba» skatāma izrāde bērniem un vecākiem «Kaka un pavasaris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 19.marta galerijas "Istaba" telpās varēs noskatīties trešo režisora Jāņa Znotiņa izrādi bērniem un vecākiem. Šoreiz tā veidota pēc igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmatas "Kaka un pavasaris" motīviem

Guntara Godiņa tulkotā grāmata, kas 2012.gadā iznāca bērnu grāmatu izdevniecībā “Liels un mazs”, ir piedzīvojusi jau divas lasītāju izpirktas tirāžas un iemīļota līdz ar citiem šī autora latviski tulkotajiem darbiem - “Lote no izgudrotāju ciema” un  “Sirlī, Sīms un noslēpumi”.

Jānis Znotiņš saka: “Bērnu izrādes veidoju, lai muļķojoties sniegtu bērniem jēgpilnu stundu, kurā viņi iemācās ko jaunu. Manuprāt, Andruss Kivirehks to lieliski paveic savos stāstos - viņš ar provocējošu muļķību sasniedz dziļu jēgu par pasaules kārtību.”

Grāmata runā par svarīgām bērna augšanas procesa tēmām - ģērbšanos, mācīšanos lasīt, attiecībām bērnudārzā un citām. Izrādei izvēlētie stāsti atklāj šajās norisēs kopsakarības, kuras bērns vēl, iespējams, nesaskata, piemēram, silta ģērbšanās - slimība.

“Lai kaut ko iemācītos, vajag, lai ir interesanti un jautri,” tā saka Ance Muižniece pirmajā Jāņa Znotiņa izrādē bērniem - “Istabas fabulas”. Ar šādu pārliecību tapusi arī  jaunā izrāde “Kaka un pavasaris”.

Izrāde tiks spēlēta galerijas “Istaba” telpās, piedaloties diviem aktieriem - Jānim Znotiņam un Ancei Muižniecei. Izrādes mākslinieks ir Rūdolfs Bekičs.

Pirmizrāde notiks 19.martā, nākamās izrādes - 20.martā, 2., 17., 24., 30.aprīlī plkst. 11.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti