Kultūras ziņas

"Atklāj savu dzintaru!" Liepājā

Kultūras ziņas

Latviešu dzeja itāļu valodā

Baleta zvaigznes Jūrmalā

Festivālā «Baleta zvaigznes Jūrmalā» kareivīgs un dinamisks repertuārs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Festivāla “Baleta zvaigznes Jūrmalā” repertuārs būs kareivīgs un dinamisks, atklāj festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

6. augustā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē būs iespēja vērot divus baleta viencēlienus “Marijas Sapnis” un “Tango plus” ar Latvijas Nacionālā  baleta solistu piedalīšanos. Savukārt galā koncertā 7. augustā uzstāsies mākslinieki no ASV, Krievijas, Korejas, Itālijas, Austrālijas un Ukrainas.

"Es cenšos, lai nevienu reizi nekas neatkārtotos ne dejotāju vārdi viesu vidū, ne arī horeogrāfijas. Arī no klasiskajiem "Pas De Quoe" mēs redzēsim tādus kas Latvijā nemaz nav dejota vai dejota ļoti reti, kā Esmeraldas "Pas De Quoe" kā Talismans, "Arlekināde”. Arī "Parīzes liesmas" diezgan reti ir bijušas," norāda festivāla mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Skatītāji varēs baudīt šobrīd pasaulē viena no talantīgākajiem austrāliešu izcelsmes dejotāja, vairāku konkursu, tostarp Pekinas Starptautiskā baleta un horeogrāfijas konkursa, kā arī ASV Starptautiskā baleta konkursa “Jackson Misisipi” laureāta Ārona Smita (Aarona Smyth) sniegumu. Viņš izpildīs "Pas de Deux" kopā ar latviešu izcelsmes dejotāju, “Houston ballet” mākslinieci Āriju Alekzanderu (Aria Alekzander), kas cita starpā ir latviešu režisora Viļa Lapenieka (kurš uzņēmis filmu “Zvejnieka dēls”) mazmazmeita. "Vērojot pārējos dejotājus no citām valstīm, es iedomājos, ka tas, ko viņi dara, izskatās labi, un vēlāk es mēģināšu to izdarīt arī pats. Domāju - jo vairāk ir iespēja redzēt, ko pārējie dara, jo vairāk tu vari papildināt savas iemaņas. Vismaz man tā ir!" saka Smits.

"Šeit ir man tuva kultūras izpratne," piebilst Alekzandera. "Jūtos piederīga, tas laikam saistīts ar manām saknēm. Baletā ir brīnišķīgi, ka ar savu sniegumu ir iespējams iepazīt dažādas kultūras, jo tik bieži uzstājamies tik atšķirīgās valstīs," viņa pauž.

Tāpat ar spožu laikmetīgās horeogrāfijas solo priekšnesumu festivālā uzstāsies Hamburgas baleta solists, itālis Saša Riva.  K. Staņislavska un V. Ņemiroviča-Dančenko Maskavas akadēmiskā muzikālā teātra mākslinieki Anastasija Limeņko un Staņislavs Almenčenko (Korejas 8.Starptautiskā baleta konkursa zelta medaļas ieguvējs) uzstāsies ar "Pas de Deux" no baleta “Talismans” un laikmetīgās horeogrāfijas priekšnesumu.

Baleta cienītājiem būs iespēja vērot arī Mari Nacionālā E.Sapajeva operas un baleta solistu Olgas Čelpanovas un Konstantina Korotkova uzstāšanos, kā arī Korejas baleta mākslinieku Lī Seungu-Jongu un Seo Hiuni divdejas.

Ārvalstu zvaigžņu plejādei galā pasākumā pievienosies arī izcilākie Latvijas Nacionālā baleta solisti un mākslinieki, kuru sniegumā varēs vērot fragmentus no jaunākajiem 2014./2015. gada sezonas iestudējumiem. Festivālā  uzstāsies Elza Leimane-Martinova, Viktorija Jansone,  Baiba Kokina, Juka Miake, Jolanta Lubeja, Alise Prudāne, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs, Viktors Seiko, Antons Freimans, Arturs Sokolvs, Ringolds Žigis, Pāvels Bartuls, Andris Pudāns, kā arī Ieva Rācene, kura šā gada jūlijā prestižajā Korejas Starptautiskā baleta festivālā  ieguva godalgoto trešo vietu .

Leimanis norāda, ka šajā festivālā skatītājiem būs unikāla iespēja vienā vakarā redzēt pasaulē ļoti reti izpildītos "Pas de Deux" no baletiem “Talismans”, “Esmeralda”, “Parīzes liesmas”, “Arlekināde” un populārajiem “Dons Kihots” un “Korsārs”.

Festivāls „Baleta zvaigznes Jūrmalā" norisinās jau 16. gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti