Kultūras ziņas

Latvijas karikatūras vecmeistaram – 90

Kultūras ziņas

Izvēlētas idejas dokumentālo īsfilmu projektam

"Drebošā telts" ieved bērnus indiāņu pasaulē

«Drebošā telts» ieved bērnus indiāņu pasaulē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Svētdien, 12.martā, Rēzeknes teātrī “Joriks” pirmizrādi piedzīvoja Ingas Tropas iestudējums bērniem “Drebošā telts” pēc Džeimī de Andželo grāmatas “Indiāņu teikas” motīviem. Tā ir interaktīva izrāde, kuras darbība notiek teltī, kurā savukārt aktieri kopā ar skatītājiem dodas izzinošā un jautrā piedzīvojumā.

Uz skatuves atrodas telts. Tajā mīt indiāņu ģimene - tētis Lācis, mamma Antilope un bērni – dēlēns Lapsēns un meitiņa Irbīte, kuri aicina bērnus ļauties piedzīvojumiem. Zīmējot, dejojot, rotaļājoties, muzicējot, jautājot un sagaidot atbildes, drebošajā teltī notiek līdzdarbošanās un pielāgošanās situācijai un skatītājiem.

“Mēs visu laiku maināmies, transformējamies, gan no tā, ka ir kaut kādi ārēji apstākļi, kas mūs maina, satiekot dažādas citas ciltis, vai nonākot dažādās citās ainavās. Pats ceļš mūs maina, un tas viss var būt tāds radošs ceļš un radoša mainība,” uzsver režisore Inga Tropa.

Izrādes ainas skatītājiem ļauj nepārtraukti piedzīvot un sajust arvien jaunus notikumus, neprognozējamus un pārsteidzošus.

“Man ļoti patika, bija daudzas sarunas ar cilvēkiem, ar skatītājiem. Beigas bija ļoti labas, interesantas,” stāsta skatītājs Jānis Piveks.

Rēzeknes teātra “Joriks” latviešu profesionālās trupas aktieriem šī ir jau ceturtā iestudētā izrāde. “Drebošā telts” ir pirmā, kas iestudēta bērniem.

“Man gribas, lai bērns iet pēc izrādes un saka - es gribu tagad griezt, gribu kaut ko veidot, es gribu taisīt, radoši kaut kā izpausties,” norāda  aktieris Kārlis Tols.

''Drebošajā teltī'' piedzīvojumi bērniem turpināsies, atklājot daudzveidīgu, aizraujošu un neparastu indiāņu pasauli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti