«Dirty Deal Teatro» top Ingas Gailes sieviešu tiesību varietē «Trauki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

28.novembrī teātrī "Dirty Deal Teatro" gaidāma pirmizrāde "Trauki", ko iestudē latviešu dzejniece un dramaturģe Inga Gaile. Izmantojot varietē elementus, izrādē tiks pētītas dažādas sieviešu lomas sabiedrībā.

Meitene. Sieva. Mīļākā. Māte. Feministe. Mūsdienu sabiedrībā sievietei ir iespēja pildīt dažādas lomas. Taču kurā brīdī iespēja kļūst par pienākumu? Un cik lielā mērā sievietes rīcību nosaka viņa pati, bet cik - sabiedrībā valdošie nerakstītie likumi? Šos nopietnos jautājumus izrādes radošā komanda risinās, liekot lietā humoru, antropoloģijas pētījumus un varietē numurus ar dziesmām, dejām un pārģērbšanos.

Sievietes lomu pētījumu izrādē caurvij stāsts par Sievu un Mīļāko, kuras satiekas, lai atklātu, kas viņas patiesībā ir. Viena vīrieša mīļotās vai īpašums, viņa aprūpētājas vai nīdējas? Un kas paliek pāri, kad viņas atsakās pildīt šīs funkcijas? Vai tas maz ir iespējams?

Izrādes "Trauki" dramaturģe un režisore Inga Gaile ir viena no atzītākajām mūsdienu latviešu dzejniecēm. Saņēmusi Klāva Elsberga prēmiju, Annas Dagdas fonda balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, Dzejas dienu balvu un Prozas lasījumu galveno balvu. Nesen viņa spilgti pieteikusi sevi teātra režijā ar izrādi "Mūsu Silvija debesīs" Ģertrūdes ielas teātrī un brāļu Strugacku lugas "Pēterpils pilsētas žīdi" iestudējumu teātrī "Skatuve".

Izrādes "Trauki" teksta autore ir Inga Gaile, režisores - Inga Gaile un Marta Elīna Martinsone. Izrādē spēlē Marija Linarte, Anna Putniņa, Inga Gaile vai Inga Tropa. Izrādes scenogrāfe ir Ieva Kauliņa komponists - Jānis Ozoliņš, antropoloģe - Ieva Raubiško.

"Trauku" pirmizrāde notiks 28.novembrī, nākamās izrādes 4. un 6.decembrī.

Grupas "Sigma" dalībnieks Jānis Ozoliņš izrādei radījis dziesmu "Tu esi novājējusi". Dziesmu izpilda jaunā aktrise Marija Linarte.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti