«Dirty Deal Teatro» iepazīstina ar «Benzīnvīru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien, 23. februārī, „Dirty Deal Teatro” pirmizrādi piedzīvos jauns oriģināldramaturģijas iestudējums – sirreālā biogrāfija „Benzīnvīrs”. Izrādes stāstu, balstoties uz patiesiem notikumiem kādā Latvijas mazpilsētā, radījis dramaturgs un režisors Andris Kalnozols.

Jaunās izrādes galvenais varonis agrāk tika saukts par Kasparu G. Tagad viņš ir Benzīnvīrs. Netīrs, ģērbies vienās skrandās, viņš klaiņo pa dažādiem Latvijas benzīntankiem, elpo benzīnu un ļoti daudz smejas. Dažkārt viņu arestē kādas pašvaldības policija, aizved ārstēties, bet viņš vienmēr izbēg. Viņš izbēg, lai atgrieztos savā pasaulē, pilnā pārsteidzošu tēlu un notikumu.

„Par Benzīnvīru es uzzināju diezgan daudz. Rakstot šo lugu, sapratu, cik ļoti svarīgs ir skata punkts, no kura uzlūkojama Kaspara G. biogrāfija. Šis punkts man māca – ir jāiztēlojas laimīgs Benzīnvīrs,” iestudējuma koncepciju skaidro darba autors Andris Kalnozols.

Izrādi viņš iestudē kopā ar jauno režisori Martu Elīnu Martinsoni, kura „Dirty Deal Teatro” nesen debitējusi ar izrādi „Trauki”.

„Šī izrāde aicina paraudzīties uz lietām no cita skatu punkta. Varbūt tie, kurus mēs nosodām un nesaprotam, visu redz pavisam citādi – varbūt viņiem mūsu pasaule šķiet nepareiza un nepieņemama?” stāsta Marta Elīna Martinsone, piebilstot, ka „Benzīnvīra” tapšanas procesu raksturo ļoti radoša atmosfēra un kopības sajūta.

„Benzīnvīra” scenogrāfs ir Uģis Bērziņš. Galvenajās lomās redzēsim aktierus Andreju Možeiko, Ivaru Krastu un Edgaru Kaufeldu. Aktierim Ivaram Krastam šī izrāde būs arī debija mūzikas autora lomā – kopā ar Tomu Auniņu viņš sacerējis izrādes skaņu celiņu. Pie izrādes strādā arī horeogrāfe Katrīna Albuže.

Nākamās izrādes – 24. februārī, 29. un 30. martā plkst. 19. Teātris izrādi neiesaka skatītājiem, jaunākiem par 16 gadiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti