Daugavpils teātris atklāj 2014./2015.gada sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

12.augustā ar pirmo sezonas kopsapulci un tradicionālo kopbildi Daugavpils teātris sāka 28.sezonu.

Jaunajā sezonā līdz janvāra sākumam ir paredzēts iestudēt sešas jaunas izrādes, bet no 19.augusta pilsētā pulcēsies teātra jomas profesionāļi festivālā "Telpa - Daugavpils 2014", kas tiek rīkots ar Daugavpils teātra iniciatīvu.

Kā jau vēstījām, 19.augustā Daugavpils cietokšņa bijušā Kara hospitāļa ēkā tiks atklāts Starptautiskais festivāls - laboratorija "Telpa - Daugavpils 2014". Festivāls pulcēs jaunos  māksliniekus (scenogrāfus, režisorus, dramaturgus) ne vien no Latvijas, bet arī Baltkrievijas, Ukrainas un Polijas. Divu nedēļu laikā, dalībnieki strādājot piecās grupās, vieslektoru vadībā kopā ar Daugavpils teātra aktieriem radīs performances, kuru idejas tiks rastas Ivana Buņina stāstos, bet par teatrālo telpu tiks padarītas Daugavpils cietokšņa kompleksa ēkas. Performances skatītāju vērtējumam tiks nodotas festivāla "Telpa - Daugavpils 2014" noslēgumā 28.augustā.

No 1.septembri tiks uzsākta Daugavpils teātra un Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" rīkotās apmācības studiju programmā "Teātra aktieris". Šobrīd uz 20 vietām pretendē vairāk nekā 60 studēt gribētāji, kuri jau augusta beigās aizvadīs iestājpārbaudījumus.

Savukārt Daugavpils teātra durvis uz lielo zāli tiks atvērtas septembra vidū, kad skatītājus jau tradicionāli sagaidīs iepriekšējās sezonas pēdējais jauniestudējums, šoreiz - savdabīgā komēdija "Ļausimies seksam" Ivara Lūša režijā. Septembrī būs skatāmas arī mazās formas izrādes: "Valentīna diena" (režisors Georgijs Surkovs), "Dabaseibys pūddarneica" (režisors Juris Jonelis), "Emigranti" (režisors Oļegs Šapošņikovs).

26. un 27.septembrī Daugavpils teātrī ar iestudējumiem "Primadonnas" un "Biedre Zariņa" viesosies Dailes teātris.

Daugavpils teātra 28.sezonā būs varāki lielās formas jauniestudējumi. Kopumā četru mēnešu laikā paredzēts iestudēt sešas izrādes. Tuvākās pirmizrādes būs oktobrī - festivāla "Telpa - Daugavpils 2014" laikā tapušās performances - Ivana Buņina stāstus - vienotā izrādē piedāvās režisors Georgijs Surkovs.

Šoruden Daugavpils teātris sadarbībā ar maestro Raimondu Paulu gatavo muzikālu izrādi latviešu valodā "Īsa pamācība mīlēšanā". Rūdolfa Blaumaņa feļetonam Oļega Šapošņikova režijā pirmizrāde paredzēta 23.oktobrī. Jaunuzvedumā kā viesmākslinieki piedalīsies aktieri Jānis Kirmuška, Laura Atelsone un Ineta Radčenko.

Savukārt novembrī un decembrī pie jauniestudējumiem strādās režisori Viktors Jansons un Juris Jonelis, bet mazās formas izrādi uz eksperimentālās skatuves gatavos režisore no Polijas Lucina Sosnovska, ar kuru sadarbība ir izveidojusies pateicoties pagājušā gada festivālam "Telpa - Daugavpils". Tiek gatavoti iestudējumi arī pašu mazāko skatītāju un ģimeņu priekam, šoreiz teātrī taps mūzikls bērniem gan krievu, gan latviešu valodās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti