Daugavpils teātrī top iestudējums «Savējie»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kristīnes Jokstes komēdija „Savējie” Harija Petrocka režijā Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos mēneša beigās -  29. un 30. martā, un pirmo reizi  teātra vēsturē uz skatuves viena iestudējuma laikā  skanēs piecas valodas.

„Par mums pašiem un kaimiņiem tepat blakus, nelielā Latgales lauku ciemā”, tā par jauno izrādi ar nosaukumu „Savējie” saka iestudējuma veidotāji.

Daugavpils teātra apmeklētājiem vēl spilgtā atmiņā ir palicis iestudējums "Klepernīku pogosta zvaigzne". Bet tagad, pēc nepilniem četriem gadiem, lugas autore Kristīne Jokste un režisors Harijs Petrockis ir satikušies vēlreiz, lai radītu iestudējumu "Savējie".

„Jauniestudējumu gan nevarētu saukt par „Klepernīku pogosta zvaigzne - 2”, bet nelielas paralēles gan var vilkt. Izrāde top kā stāsts par mūsu līdzcilvēkiem, par Latvijas etniskā sastāva dažādību un to, kā mēs visi kopā te dzīvojam, jo visi jau esam zem viena jumta,” stāsta Petrockis.

Nepazaudēt savējos laikā, kad tik daudzas Latvijas ģimenes ir skārusi nabadzība un  šķiršanās - šķiršanās vienam no otra, no bērniem, kas spiesti braukt laimi un iztiku meklēt citās zemēs, par to arī šīs izrādes stāsts, uzsver Harijs Petrockis.

„Tā ir komēdija, bet vienlaicīgi caur komēdiskām situācijām tiek risinātas ļoti nopietnas lietas,” saka Petrockis.

Jauniestudējums „Savējie” atainos arī etnisko situāciju Latgalē, izrādē skanēs piecas valodas. Daugavpils teātrī viena iestudējuma laikā tas notiks pirmo reizi un tas apliecinās reālo situāciju, kādā mēs dzīvojam Latgalē un tā būs izrāde par mūsu mājām, tā būs mūsdienīga izrāde, ir pārliecināta aktrise Vera Hramņikova.

Izrādē iesaistītas abas Daugavpils teātra - latviešu un krievu – trupas. Lomās I. Brakovskis, I. Laizāne, J. Losevs, V. Hramņikova, E. Viļumovs, L. Ivanova.

Ar iestudējumu „Savējie” režisors Harijs Petrockis svin savu 50 gadu jubileju. Daugavpils teātrī režisors strādā kopš 1991. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti