Daugavpils teātrī top muzikāla izrāde «Īsa pamācība mīlēšanā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpils teātrī 23.oktobrī pirmizrādi piedzīvos muzikāls iestudējums "Īsa pamācība mīlēšanā". Rūdolfa Blaumaņa feļetons, kas sarakstīts pagājušā gadsimta sākumā un kļuvis par pamatu vairākām izrādēm un spēlfilmai, jaunas krāsas iegūs Daugavpils teātrī.

Jauniestudējumā skanēs maestro Raimonda Paula mūzika, dramaturģijas autors - Arnolds Liniņš, režisors - Oļegs Šapošņikovs, bet par izrādes vizuālo noformējumu rūpējas mākslinieki Kristaps Skulte un Dāvids (Romans Andrejevs).

Izrādē "Īsa pamācība mīlēšanā" būs skatāmi 17 muzikālie priekšnesumi, izdziedātas tikpat dziesmas, par kuru izpildījumu rūpējas Daugavpils teātra vokālā pedagoģe un Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele. Iestudējumā piedalās latgaliešu postfolkloras grupa "Laimas muzykanti" Artūra Uškāna vadībā un Daugavpils Vienības pamatskolas bērnu vokālais ansamblis. To visu papildinās Daugavpils teātra modernā baleta trupas horeogrāfijas uzvedumi.

Iestudējuma tapšanā ir iesaistījušies arī Latvijā pazīstamie mākslinieki Kristaps Skulte un Dāvids (Romans Andrejevs). Scenogrāfs Kristaps Skulte šogad tika nominēts Krievijas teātra balvai "Zelta maska" kategorijā "Mākslinieka darbs muzikālajā teātrī ", savukārt Dāvids ir vairāk nekā 20 kolekciju autors, viņš jau iepriekš ir veidojis tērpus teātra izrādēm un dažādiem sabiedriskiem pasākumiem. Dāvids ir vairākkārtējs Latvijas un starptautisko modes konkursu uzvarētājs.

Jauniestudējums solās būt arī vizuāli krāšņs - tiek gatavoti vairāk nekā 120 tērpi, kurus papildinās 800 dažādas detaļas, kopumā izlietojot 1000 metru dažāda veida audumu. Arī izrādes scenogrāfija sola pārsteigumus - tā būs līdz šim vērienīgākā dekorācija Daugavpils teātra vēsturē, uzsver teātra pārstāvji.

Kā norāda Daugavpils teātra pārstāvji, ar šo muzikālo ceļojumu tiks stāstīts par svarīgajām vērtībām, jo Rūdolfa Blaumaņa darbā "Īsa pamācība mīlēšanā", kā uzsver izrādes režisors, ir iekodēts latviskās identitātes kodols. "Izrādi caurstrāvos mīlestība uz savu zemi, sētu, cilvēkiem, darbu un tradīcijām," saka Oļegs Šapošņikovs.

Jauniestudējums būs muzikāls un atraktīvs, bet tajā pašā laikā nopietni tiks meklētas atbildes uz jautājumu - kas ir cilvēcība un mīlestība, kas ir svarīgāk - ārējais vai iekšējais.

Iestudējuma darbība notiek laukos, kur Viļņu Jānis izmisīgi meklē sev dzīvesbiedri. Pretendentes ir dažādas - skaistas, čaklas un krietnas, bet, kad pienāc pavisam tuvu klāt, saproti, ka nav vis tā, kā ļaudis runā. Šādās reizēs lieti noder viltība, ar ko tad var atrast to īsto un vienīgo.

Lomas izrādē atveido Jānis Kirmuška, Mārtiņš Korsiets, Ivars Brakovskis, Maija Korkliša, Kristīne Veinšteina, Ritvars Gailums, Jurijs Losevs, Egils Viļumovs un citi.

Muzikālā iestudējuma "Īsa pamācība mīlēšanā" pirmizrāde notiks 23.oktobrī, tuvākā izrādes gaidāmas 26.oktobrī, 9. un 21.novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti