Kultūras ziņas

Septembris bez kino festivāliem

Kultūras ziņas

"Sinfonietta Rīga" uzsāk sezonu

Slazds skatītājiem Dailes teātrī

Dailes teātrī sezonas pirmā pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dailes teātra Mazajā zālē 17.septembrī notiks īru dramaturga Konora Makfērsona drāmas „Slazdā” pirmizrāde – iespējams, reāls stāsts, ko iestudē Jans Villems van den Boss (Lielbritānija).

Izrāde top sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību „Daile”, izrāžu izveidē piesaistot aktierus un režisorus no citiem Latvijas teātriem un ārvalstīm. Izrādē „Slazdā” piedalīties aicināti Liepājas teātra aktieri Inese Kučinska un Egons Dombrovskis.

Īru dramaturga Konora Makfērsona (1971) skumja humora caurstrāvotā drāma ar oriģinālo nosaukumu „Aizsprosts” (1997) saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kā gada labākā luga. Savukārt Jans Villems van den Boss, kurš ir ne tikai iestudējuma režisors, bet arī vizuālās koncepcijas autors, Dailes teātra skatītājiem ir labi pazīstams kā mākslinieciski veiksmīgo izrāžu „Spilvencilvēks”, „Amadejs” un vērienīgās drāmas „Vējiem līdzi” režisors.

Kādā Īrijas ciemata krodziņā nejaušība vai likumsakarība saved kopā četrus vīriešus un kādu jaunu sievieti, kas ir atbraukusi no pilsētas. Vakara gaitā viņi cits citam stāsta ticamus un ne tik ticamus stāstus, kuros atklājas katra personāža pagātnes iedomātie vai reālie rēgi. Cik katrā no šiem stāstiem ir patiesības un cik – izdomas? Cik joku un cik patiesu sāpju?

Lomas atveidos Artūrs Skrastiņš (Brendans), Juris Žagars (Džeks), Egons Dombrovskis vai Ivars Auziņš (Finbārs), Pēteris Gaudiņš (Džims), kā arī Inese Kučinska vai Vita Vārpiņa (Valērija). Lugu no angļu valodas tulkojis Eduards Liniņš, kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, gaismu māksliniece – Māra Vaļikova.

21.septembrī izrādi „Slazdā” ar Dailes teātra aktieru sastāvu varēs noskatīties Liepājas teātrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti