Dailes teātra izrāžu skate - sešās dienās 17 iestudējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dailes teātris, kas šogad svinēs 95 gadu jubileju, uzsāk jaunu virzienu starptautisko attiecību attīstīšanā - Dailes teātra izrāžu skati. Tā notiks no 14. līdz 19.aprīlim, sešās dienās piedāvājot noskatīties 17 profesionāļu un skatītāju atzinīgi novērtētas izrādes. Kā norāda Dailes teātra pārstāvji, izrāžu skates mērķauditorija ir vietējie un ārvalstu teātra profesionāļi, kā arī ikviens teātra interesents.

Dailes teātra izrāžu skates galvenais mērķis ir gūt novērtējumu, rast padomus un ierosmes tālākai darbībai, kā arī veidot dažādu valstu teātra profesionāļu auglīgu dialogu par aktuālām teātra tēmām.

Lai īstenotu skati, tiek veidoti izrāžu koncepcijas un satura tulkojumi angļu un krievu valodās, izrāžu portfolio ar plašu informāciju, kas atvieglotu izrāžu iekļaušanu arī festivālos vai viesizrādēs ārvalstu auditorijām. Taču galvenais uzdevums ir veidot teātra atpazīstamību arī ārvalstu teātra profesionāļu vidū.

Dailes teātra izrāžu skatē iekļautās izrādes ir "Saules bērni", "M.Butterfly", "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu", "Finita la comedia!", "Bovarī kundze" un "Izraidītie" Lielajā zālē, "Ugunsgrēki", "Vecpuiši un vecmeitas", "Apglabājiet mani zem grīdas", "Divi kapteiņi" un "Slazdā" Mazajā zālē, kā arī "Pusslepkava", "Čuhņas jociņi", "Visas viņas grāmatas", "Aija pēc Jaunsudrabiņa", "Lēnprātīgā" un "Nakts vēl nav galā" Kamerzālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti