Kultūras ziņas

Jelgavas ainava ar pili un veikala ēku

Kultūras ziņas

Sācies "Kilograms kultūras" fināla balsojums

Viktoram Lapčenokam šodien 70!

Viktors Lapčenoks – mūžam jauns un vienmēr kustībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pirmdien, 16.janvārī, 70 gadu jubileju svin latviešu estrādes leģenda Viktors Lapčenoks. Par Lapčenoku saka – viņš ir mūžam jauns un vienmēr kustībā.

Lapčenoks ir mākslinieks, kura muzikālā dzīve ir cieši saistīta ar Latvijas estrādes mūzikas pirmsākumiem Raimonda Paula vadībā. Arī pēc 58 gadiem Lapčenoks ir uz skatuves, turpina uzstāties un viņa talanta pielūdzēju lokā nu jau ir arī par pašu trīsreiz jaunāki klausītāji.

„Cilvēks dara sevi vecāku pats, nevajag justies vecam! Vajag darīt to, kas tev ienāk prātā, darīt muļķības. Neteiksim tādas muļķības kā jaunībā. Ir joki, ko var darīt arī 50 gados. Es līdz 55 gadiem spēlēju basketbolu, gāju uz treniņiem. Viss ir atkarīgs no paša cilvēka. Kā tu sevi nostādi. Vai tu nostādi sevi tā kā vecu večuku – ar šlipsīti: man jau tik daudz gadu, nē es to nevaru darīt, nē, nē, es jau esmu tāds..,” skaidro Lapčenoks.

Mākslinieks dzīvo saskaņā ar saviem vārdiem. To pierāda nesenā uzstāšanās kopā ar Agnesi Rakovsku un Raimondu Paulu programmā “Es visas tavas vienaldzības krāšu”.

Taujāts, ko dziedātājs pats sev novēlētu dzimšanas dienā, Lapčenoks atbild: „Manā vecumā vajadzīga tikai veselība. Un, ja ir veselība, tad jau visu var izdarīt. Tad var kalnus arī vēl pagāzt!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti