Vidzemes koncertzālē jauns mūzikas festivāls «Čello Cēsis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" jūnijā un septembrī norisināsies jauns mūzikas notikums - starptautiskais čellu festivāls "Čello Cēsis".

Festivāla mākslinieciskās idejas autors ir čellists Jānis Laurs, kurš ir starptautiskā Adelaides (Austrālija) čellu festivāla dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs. Festivāla mērķis ir atspoguļot un demonstrēt viena no populārākā mūzikas instrumenta - čella - iespējas, tā unikālo balsi koncertos gan izcilu pasaules čellistu, gan jaunu mūziķu sniegumā, meistarklasēs, jauna čella tapšanas, tā būvniecības procesā.

Pirmajā starptautiskajā čellu festivālā "Čello Cēsis" piedalīsies mūziķi no Latvijas, Vācijas, Šveices, Somijas un Austrālijas - vācu čellists Nikolass Alštets, soms Marko Ilonens, Gunta Ābele, Florians Rons no Šveices, Jānis Laurs no Austrālijas, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupa "Čellu Dream Team", kā arī Latvijas čellu popmūzikas grupa "DaGamba".

No 8. līdz 13.jūnijam koncertzāles "Cēsis" apmeklētājiem būs iespēja sekot līdz neparastam notikumam - jauna čella būvniecībai. Katru dienu Vidzemes koncertzāles "Cēsis" pirmajā stāvā klātienē varēs vērot, kā top jauns mūzikas instruments, bet 13.jūnijā plkst. 10 jaunbūvētais čells tiks prezentēts Eiropas Mūzikas padomes konferencē.

Čella būvi nodrošinās vācu meistari Roberts Kenings un Mihaels Bečets no kompānijas "Betchet&Konig". Šo meistaru izgatavotie mūzikas instrumenti ieguvuši balvas Vācijā un Itālijā. "Parasti čella būvniecība aizņem 200 stundas, bet uz festivālu mēs būsim sagatavojuši pašas sarežģītākās detaļas, lai čellu pabeigtu jau līdz 13.jūnija rītam, instruments būs bez lakas, bet gatavs spēlei. Visi interesenti ir laipni aicināti skatīties un uzdot mums jautājumus būvniecības procesa laikā," saka Mihaels Bečets.

Festivālu "Čello Cēsis" 13.jūnijā tiks atklāts Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, koncerta solists būs vācu čellists Nikolass Altštets, viens no patlaban spilgtākajiem jaunās paaudzes  čellistiem pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti