«Summertime» desmitgadē - īpaša programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Klasiskās mūzikas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante” šogad notiks no 11. līdz 17. augustam Dzintaru koncertzālē, savā desmitgadē apkopojot visu līdzšinējo festivālu labāko pieredzi un klausītājiem piedāvājot izbaudīt pilnu emociju gammu – Āfrikas mežonīgo ritmu, spāņu temperamentu, francūžu šarmu un latviešu talantu tā visizcilākajā manierē, informē festivāla rīkotāji.

Jubilejas festivālā ar īpašiem koncertiem uzstāsies mākslinieki, kas Latvijā un Baltijā viesojas pirmo reizi.

“Es no sirds lepojos, ka šī gada festivālu pagodinās īpaši augstvērtīgas un pasaulē godalgotas zvaigznes, kas spoži spīd gan Latvijas, gan pasaules mūzikas debesīs. Daļa no māksliniekiem jau ir ieguvuši Latvijas klausītāju simpātijas, tāpēc ikvienu, kas vēl domā, kuru no koncertiem apmeklēt, aicinu ar savu izvēli nekavēties,” stāsta Inese Galante

"Summertime" festivāls tiks atklāts ar vēl nebijušu projektu, jo apkopos gan muzikālu, gan vizuālu priekšnesumu - Baltijas jūrai veltīto koncertu “Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru”, kurā piedalīsies pasaulslavenais itāļu diriģents Evelino Pido un solisti Anna Hallenberga, Andreass Šagers, Egils Siliņš un Inese Galante.

Festivāla nedēļas vidū uzstāsies Dobē Njaorē, kuru kritiķi dēvē par vienu no spilgtākajām Āfrikas rietumu krasta mūsdienu mūzikas vēstnesēm pasaulē. Tad sekos Madrides ievērojamākā flamenko apvienības īpaši izveidotā programma "Cae la Noche", kas ir jaunākais grupas "Daminaro" veikums.

Ņemot vērā klausītāju pieprasījumu, festivālā īpaša uzmanība veltīta Inesei Galantei, kas kopā ar Latvijas izcilākajiem operdziedātājiem Aleksandru Antoņenko, Egilu Siliņu un Sergeju Jēgeru priecēs "Duetu vakarā ar Inesi Galanti", savukārt dienu vēlāk džeza ritmi tiks apvienoti ar operas maigumu Džeza, blūza un operas vakarā. Par neatņemamu festivāla tradīciju kļuvušais "GALA Galante" noslēguma vakars, kura pieprasījums ik gadu ir nemainīgi augsts, kā vienmēr sagādās negaidītus pārsteigumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti