Stāsts par Bruknas baznīcu turpināsies arī šogad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aprit ceturtais gads, kopš Bruknas muiža Dāviņu pagastā vasarā ir kā labestības un mīlestības saliņa, kur iedvesmu, spēku, ticību un emocijas gūst mūziķi, mākslinieki un apmeklētāji labdarības lielkoncertā "Uzcel savu baznīcu!". Svētdien, 5.jūlijā, plkst. 17 gleznainajā Bruknas muižas dārzā varēs baudīt iemīļotu mūziķu sniegumu.

Šogad lielkoncertā "Uzvel savu baznīcu!" uzstāsies Goran Gora, Olga Rajecka, Aija Andrejeva, Aivars Hermanis, Kārlis Kazāks, Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle-Puriņa, Ralfs Eilands un grupa "PeR", Miks Dukurs, "Lady’s Sweet", Normunds Rutulis, "Putnu balle", Willow Farm", "L.V. /NeParasts bars", Dūdumu ģimene un citi, lai dāvātu savu mūziku kopējam mērķim - baznīcas būvniecībai.

Kā akmens likts pie akmeņa, lai taptu baznīca, tā arī dziesmas ik gadu tiek ieaustas varenā vainagā. Koncerta rīkotāji aicina uz Bruknas muižu doties vēl pirms koncerta, lai dotos nesteidzīgā pastaigā, aplūkotu un savām acīm redzētu gan sakopto muižu, gan tās krāšņo vidi, kuru visapkārt muižai savām rokām izveidojuši "Kalna svētību kopienas" ļaudis. Meklēdami ceļu ārā no atkarību posta, šie ļaudis priestera Andreja Mediņa vadībā spējuši veikt brīnumus - gan ar savu dzīvi, gan ar grūtā darbā izveidotu pasauli.

Labdarības akcijas "Uzcel savu baznīcu!" mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Izpostītajā Bruknas muižā 2001.gadā priesteris Andrejs Mediņš izveidoja unikālu dvēseles rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena", kur iespēja atrast jaunu dzīvi tiek dota dažādās atkarībās esošiem ļaudīm. 2011.gada 31.maijā pēc Andreja Mediņa ierosmes sākās starpkonfesiju kapelas būve.

Koncerts ilgs vairākas stundas, tādēļ akcijas rīkotāji aicina apmeklētājus ņemt līdzi savas sedziņas, uz kurām ērti sēdēt Bruknas muižas zālājā.

Visi koncertā gūtie ienākumi tiks veltīti baznīcas celtniecībai Bruknā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti