Rīta Panorāma

BKUS Vecāku mājai – 5 gadi

Rīta Panorāma

Intervija ar Raimondu Bergmani

"Paldies, kolosāli!" – aktiera Edgara Liepiņa 85.jubilejas piemiņas koncerts

Sērijā «Leģendas» izdots Edgara Liepiņa dziesmu apkopojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Viņa dzīve bija "Absolūts do mažors" un vēl viņš spēlēja "saksi arfinelli". Viņš prata jokot ne tikai koncertos, bet arī izcilās teātra lomās. Šogad aprit 20 gadu, kopš izcilais latviešu aktieris, komiķis, traģiķis un arī dziedātājs Edgars Liepiņš uz mums noraugās no kādas mākoņu maliņas. Viņa draugi 10.jūnijā aicina uz aktiera 85 gadu jubilejas piemiņas koncertu "Paldies, kolosāli!" Dzintaru koncertzālē. Nupat klajā nācis arī kompaktidisks ar Edgara Liepiņa dziesmām.

"Edgars jau mani nelika mierā, Edgars sēdēja mājās pie manis blakus, es saku - Edžu, piedod, nav nekā, galvā nekas nenāk. Īstenībā jau nāk, bet man iekšējā cenzūra to nelaiž cauri, bet viņš - nekas, nekas, sēž, lasa avīzi. Man nekas cits neatliek, kā spēlēt ģitāru, akordus, mēģināt kaut ko dziedāt. Viņš saka - kas tas bija? Es - tas tā, viņš - pieraksti," atmiņās par Edgaru Liepiņu dalās komponists Mārtiņš Brauns.

Leģendāro aktieri viņa 85.dzimšanas dienā 10.jūnijā Dzintaru koncertzālē atcerēsies viņa draugi koncertā "Paldies, kolosāli!".

Edgaram Liepiņam piestāvēja āksta tituls, viņa asprātības bija reizē trāpīgas un skarbas - kā naglai uz galvas.

"Edžus varēja pateikt vislielāko rupjību, bet tas bija tik mīļi un feini. Edžus teica - viena dāma pēc koncerta pienākusi un teikusi: "Liepiņ, tu man nemaz nepatīc, es tevi nevaru ciest!" Edžus jautā, kāpēc nepatīk. Viņa: "Tāpēc, ka jūs tik briesmīgi smieklīgs esat, ka es nevaru izturēt!"," stāsta aktieris, koncerta "Paldies, kolosāli!" vadītājs Guntis Skrastiņš.

Kā vēstīts, koncertā Edgaru Liepiņu atcerēsies komponisti Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns un Juris Kulakovs, kā arī grupa "Ārprāts", dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Dainis Skutelis, Agnese Rakovska, Laimis Rācenājs, Miervaldis Jenčs, Guntars Runģis, Samanta Tīna, Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, "TirkizBand" un daudzi citi mākslinieki. Vakaru vadīs aktieris Guntis Skrastiņš.

Koncerts tiešraidē būs klausāms Latvijas Radio2 ēterā 10.jūnijā plkst. 20.

Atzīmējot Edgara Liepiņa 85.gadskārtu, kompānija "Mikrofona ieraksti" sērijā "Leģendas", kurā jau izdotas Noras Bumbieres, Ojāra Grīnberga un citu leģendāru latviešu mākslinieku izlases, izdevusi Edgara Liepiņa labāko dziesmu apkopojumu, kurā ir iekļautas gan ļoti populāras dziesmas, gan arī maz dzirdēti ieraksti no Latvijas Radio fonotēkas arhīviem.

Izlasē dzirdamas paša Liepiņa sacerētās, kā arī Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna, Jura Kulakova un Ivara Vīgnera speciāli viņam rakstītās kompozīcijas. Vairākas no dziesmām nav bijušas agrāk oficiāli izdotas. Albumam pievienots buklets, kurā redzamas Edgara Liepiņa fotogrāfijas un muzikoloģes Daigas Mazvērsītes sagatavots mākslinieka radošās biogrāfijas apraksts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti