Salacgrīvā skanēs sestais klasiskās mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šonedēļ Salacgrīvā sāksies VI starptautiskais klasikās mūzikas festivāls. Turpinot iesāktās tradīcijas, arī šogad festivālā piedalīsies izcili mūziķi no Krievijas, Itālijas, Spānijas, Austrijas, Vācijas un Latvijas.

Festivāla laikā no 24.jūlija līdz 2.augustam labākajiem Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem būs iespēja apgūt mūzikas meistarības noslēpumus meistarklasēs pie izciliem vijoļspēles pedagogiem - Alekseja Lundina (Krievija), Annas Kandinskajas (Austrija), Evas Binderes (Latvija). Klavieres meistarklases vadīs Vsevolods Dvorkins (Itālija) un Marianna Aivazova  Livafinau (Spānija). Flautas spēli jaunie mūziķi apgūs pie Ilonas Meijas (Latvija), akordeonu pie Ņikitas Vlasova (Krievija), alta spēli pie Erika Wenbo Hu (Vācija), saksofonu pie Kārļa Vanaga (Latvija), čellu pie Ivara Bezprozvanova (Latvija) un Kristīnes Blaumanes (Latvija).

Festivāla atklāšanas koncertā 24.jūlijā uzstāsies Arama Hačaturjana trio no Armēnijas un koncerta viesis Maksims Novikovs. Koncertā uzstāsies latviešu mūziķi Kaspars Zemītis ar programmu "Karstās stīgas", ukraiņu pianists Aleksandrs Romanovskis, vijolnieks Aleksejs Lundins, ērģeļnieces Larisa Bulava un Jevgēņija Krivickaja, Jakovs Kacneļsons, orķestris "Sinfonietta Rīga" un diriģents Felikss Korobovs, japāņu pianiste Shoi Okui un trompetists Kirils Soldatovs, Kristīne Blaumane, Anna Kandinskaja, Ņikita Vlasovs, Ilona Meija, Vsevolods Dvorkins, Marianna Aivazova Livatfinau, Kārlis Vanags, Ivars Bezprozvanovs, Eva Bindere.

Festivāla laikā notiks klasiskās mūzikas koncerti Salacgrīvā, Ainažos un Liepupē, mūzika skanēs arī baznīcās, kultūras namos un brīvā dabā.

Festivāla noslēguma koncerts "Pastaiga Itālijā" notiks 2.augustā Kapteiņu ostā uz ūdenī peldošās skatuves ar festivāla patrona Alekseja Lundina, voklālistes Natālijas Petrožickajas, trompetista Kirila Soldatova, pianistu Aleksandra Romanovska, Antoņinas Kadobnovas un Shoi Okui un meistarklašu pedagogu piedalīšanos.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs, "Virtuozi Moskvi" un "Mocart kvartet" pirmā vijole Aleksejs Lundins par festivālu saka: "Daba un mūzika - kas var būt labāks un svarīgāks? Salacgrīvā, kas atrodas vienā no skaistākajām Latvijas vietām, mūzika var skanēt ne tikai dažādās zālēs, bet arī brīvā dabā, kas radīs brīvību mūziķu saskarsmē ar festivāla viesiem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti