Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Jāni Kļaviņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Zigurdu Kursišu un Undiju Ancēnu

Sākas mūzikas festivāls LABA DABA

Sākas mūzikas festivāls «Laba daba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

31. jūlijā Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki" sākas starptautiskais mūzikas festivāls "Laba daba", kas ilgs līdz agram 2. augusta rītam, piedāvājot vairāk nekā 70 grupu uzstāšanos un citas aktivitātes.

No festivāla “Laba daba” norises vietas būs dzirdama radio "Naba" tiešraide

Šajā nedēļas nogalē no 31. jūlija līdz 2. augustam festivāla „Laba daba” notikumus un festivāla atmosfēru dzīvajā ēterā Latvijas Radio 6 – FM 95,8 un internetā naba.lv atspoguļos "Naba" ētera instruktori un tematisko raidījumu veidotāji.

Anete Enikova par radio "Naba" tiešraidēm no "Labas dabas"
00:00 / 02:23
Lejuplādēt

Jau trešo gadu līdztekus sešām festivāla „Laba daba” skatuvēm norises vietā darbosies brīvdabas radio studija „NABA Raida”, kurā visu festivāla laiku darbosies radio "Naba" ētera personības, radot unikālu festivāla atspoguļojumu radioviļņos un veidojot festivāla atmosfēru gan klātesošajiem festivāla viesiem, gan tiem, kas uzturas ārpus tā. Sestdienas naktī, kad noslēgsies radio tiešraides programma, brīvdabas studija pārvērtīsies par skatuvi Ģirta Šoļa režisētajai Ģertrūdes ielas teātra izbraukuma izrādei „Pasaka par veco nāvi”.

Jau agrā piektdienas pēcpusdienā, kad lielākā daļa festivāla apmeklētāju būs devušies ceļā uz to, radio "Naba" sāks raidīt no festivāla norises vietas. No plkst. 16 ēteru pieskandinās mūzikas instruktori Atis Žagars, Eduards Ozoliņš, Ģirts Šolis, Jānis Vugulis, Jānis Kazulis, bet ar tematiskām atkāpēm ēteru piepildīs raidījumi “KŪL”, “Transplants” un “Zinātnes vārdā”. Bet nakts stundas ar dziļiem un dzīvības pilniem dubstep ritmiem un naksnīgām sarunām piedāvās “Dabsolis”.

Otro dienu ieskandinās brazīļu mūzikas ritmi un raidījuma “Conexão FM Brasil” veidotāji, ar festivāla studentiskajām aizkulisēm un studentu piedzīvojumu stāstiem iepazīstinās raidījums “Studentu pietura”, bet vēstures pētīšanā aicinās iesaistīties “Vēstures ķīlis”. Ar mākslinieku aktivitātēm festivālā iepazīstinās raidījumi “Subjektīvie mērījumi” un “Bron-hīts”, bet sekot līdzi festivāla laikā notiekošajām kāzu ceremonijām varēs kopā ar raidījumu “Nabarīts”. Dabas ainavu baudīšanā un regeja mūzikas skanējumā pavadīs raidījuma “Dabaskats” veidotāji, bet dumpinieciskās skatuves veidotāji – raidījums “Ej Apskrieties” atspoguļos pankmūzikas aizkulises festivālā. Vakara gaitā ar radio "Naba" muzikālās programmas daudzveidību atklās arī citi radio "Naba" mūzikas, kultūras un ētera cilvēki.

Ēterā būs dzirdamas gan ekspresintervijas ar māksliniekiem, gan īpašas mūziķu uzstāšanās pārraides no galvenās – Lāča skatuves –, uz kuras kāps tādas muzikālās apvienības kā „Skandinieki”, „Samba de Riga”, „Oranžās brīvdienas”, „Aurora”, „Auļi”, „Sus dungo”, „Nohow”, „Sniegavīru rūpnīca”, „Rīgas modes”, „Inokentijas Mārpls”, „Pienvedēja piedzīvojumi”, kā arī ārzemju grupas „Brutto” (Baltkrievija), „The Angelcy” (Izraēla), „The Fall” (Lielbritānija). Klausīsimies arī ierakstus no māksliniekiem, kas uzstāsies uz pārējām tematiskajām skatuvēm. Tiešraides programmas aktualitātēm varēs sekot līdzi twitter.com/RadioNaba, bet klausītāji, kas vēlēsies paziņot par īpaši spilgtiem un tiešraides vērtiem notikumiem, aicināti to darīt, pievienojot saviem ierakstiem tēmturi #labadabalive.

Tiešraide būs dzirdama piektdien no plkst. 16 līdz 3 un sestdien plkst. 9 – 3. Festivāla tiešraidi varēs dzirdēt festivāla norises vietā, internetā naba.lv un Latvijas Radio 6 – FM 95,8.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti