Rīgā uzstāsies Andress Mustonens un «Hortus Musicus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

15. decembrī plkst. 19 Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā ar senās mūzikas programmu uzstāsies Eiropā vecākais aktīvais šāda tipa ansamblis “Hortus Musicus” no Igaunijas, kura autentisko un melodisko skanējumu koncertā papildinās Valsts Akadēmiskais koris (VAK) “Latvija”.

Koncerta programmā Monteverdi, Tavenera un citu komponistu populārākie skaņdarbi. Šī būs tikšanās ar izcilo vijolnieku un diriģentu Andresu Mustonenu.

Ansamblis “Hortus Musicus” dibināts 1972. gadā, par tā līderi kļuva tikai 19 gadus jaunais mūzikas entuziasts Andress Mustonens. Kopš tā laika viņš izaudzis par talantīgu vijolnieku un diriģentu, savukārt “Hortus Musicus” regulāri uzstājušies uz pasaules koncertu skatuvēm un mūzikas festivālos, bet ansambļa veikums iemūžināts vairāks nekā 20 CD.

Šogad ansamblis atzīmē 43. jubileju, un Ziemassvētku laikā priecēs ar Klaudio Monteverdi, Džons Taveners, Dario Kastello un citu komponistu populārākajām melodijām.

“Andress Mustonens ir sens mūsu draugs, un vienmēr ir prieks uzstāties kopā ar tik ekspresīvu, talantīgu un novatorisku mākslinieku. Gada nogale tradicionāli ir pārsātināta ar visdažādāko žanru koncertiem, “Hortus Musicus” mums ir sagatvojis ko atšķirīgu un atmiņā paliekošu,” stāsta VAK “Latvija” direktors Māris Ošlejs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti