Režisors par «Falstafu» Siguldas opermūzikas svētkos: Pozitīvus, pozitīvus, pozitīvus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Siguldas opermūzikas svētku 25.jubilejas gadā centrālais notikums būs Džuzepes Verdi operas „Falstafs” brīvdabas iestudējums, 15. martā, izsludinot svētku programmu, informēja svētku rīkotāji. Kā skaidro iestudējuma režisors Guntis Gailītis, lai arī opera ir sarežģīta, tas būs absolūti pozitīvs iestudējums, jo atšķirībā no citām Verdi operām "Falstafā" nav neviena līķa.

Galvenās lomas iestudējumā dziedās Pjērs Īvs Privo no Francijas un pasaulē pazīstamais latviešu soprāns Maija Kovaļevska. Pie diriģenta pults būs Atvars Lakstīgala.

„Falstafs” ir Verdi pēdējā opera, kas Latvijā vēl nekad nav iestudēta. Iestudējuma režisors Guntis Gailītis to raksturo kā ļoti sarežģītu darbu.

"Muzikālā daļa ir absolūti augstākā pilotāža. Es nezinu, kā maestro un visi mūziķi dabūs kopā muzikālo materiālu," saka Gailītis. "Inscenējums ir ārkārtīgi pozitīvs tādā ziņā, ka mūsu priekšstati par Verdi saistās vienmēr ar daudziem līķiem. "Falstafs" - neviena līķa! Pozitīvus, pozitīvus, pozitīvus!"

Iestudējuma veidotāju ieskatā, opera vēsta par sievietes triumfu pār vīrieša vājībām.

"Tas lielais palaidnis Falstafs tā dabon pa muguru! Bet beigās, neskatoties uz visu, ko viņš ir sadarījis, viņam tiek piedots, un operas finālā ir, angliski sakot, "happy end". Tas ir "summa sumarum" visam, kas notiek šajā operā," atklāj režisors.

Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki Siguldas pilsdrupu estrādē šogad norisināsies no 28. līdz 30.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti