Kultūras ziņas

Stilīgais trombonists Vairis Nartišs

Kultūras ziņas

Noslēdzas Eiropas kultūras galvaspilsētas gads

Maestro un Zigfrīds Muktupāvels svētku noskaņās

Raimonds Pauls un Zigfrīds Muktupāvels prezentē «Ziemassvētku albumu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Klajā nācis Maestro Raimonda Paula un dziedātāja, mūziķa Zigfrīda Muktupāvela kopdarbs "Ziemassvētku albums". Albuma prezentācijas koncerta tiešraide 1.decembrī plkst. 19 klausāma Latvijas Radio un Latvijas radio 2 programmās.

Miers, klusums, sentiments intīmā noskaņā - šīs ir tās sajūtas, ko Maestro Raimonds Pauls novēl izjust, klausoties dziedātāja Zigfrīda Muktupāvela balsī jaunajā ierakstā "Ziemassvētku albums". Maestro uzskata, ka liriskās albuma melodijas ļaus atslēgties no spraigā ikdienas ritma.

"Mūsu spēle šajā ierakstā ir tīra improvizācija. Mēs otrreiz tā diez vai varēsim nospēlēt," saka Raimonds Pauls.

"Ziemassvētku albumā" iekļauti 13 Raimonda Paula skaņdarbi ar Jāņa Poruka, Aspazijas, Jāņa Jaunsudrabiņa, Jāņa Petera un citu latviešu dzejnieku dzeju. Maestro norāda - šīs ir laiku izturējušas Ziemassvētku melodijas.

Zigfrīds Muktupāvels atzīst, ka pirmā dziesma, ko viņš bērnībā dziedājis, bija Raimonda Paula komponēta, bet tās nosaukumu gan nevēlas izspaust.

"Raimonds Pauls, Raimonds Macats un pārēji mūziķi, kas iespēlējuši - tā patiešām ir bauda, ka varu muzicēt šādā sastāvā. Tā man ir liela Ziemassvetku dāvana," uzsver Zigfrīds Muktupāvels. "To jau viņš saka tapēc, ka mēs te sēžam. Mums arī bija ļoti patīkami ar viņu sadarboties," piebilst Raimonds Pauls.

Kā jau esam vēstījuši, "Ziemassvētku albumā" iekļautās dziesmas Raimonds Pauls un Zigfrīds Muktupāvels atskaņos vairākos koncertos mūzikas namā "Daile" Rīgā no 21. līdz 28.decembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti