«Positivus» programmu papildina virkne grupu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Papildināta “I Love You” un “Palladium” skatuves programma “Positivus” festivālā, lsm.lv pavēstīja festivāla rīkotāji. Festivālā dzirdēsim britus “Sons Of Noel And Adrian”, igauņus “Frankie Animal” un “Tallinn Daggers”, lietuviešus “Freaks On Floor” un “Garbanotas Baristas”, baltkrievus “Super Besse” un daudzus citus.

Eksperimentālās grupas “Sons Of Noel And Adrian” sastāvā ir deviņi mūziķi, un kopš 2013. gada tās ierakstus Baltijas valstīs izdod “I Love You Records”. Braitonas “Willkommen Collective” dalībnieki ir izdevuši divus studijas albumus un savas karjeras laikā uzstājušies kopā ar tādiem mūziķiem kā Laura Mārlinga, “Mumford And Sons” un “The Leisure Society”.

Kvartets “Frankie Animal” savā divus gadus ilgajā vēsturē paspējis izdot EP, nospēlēt koncertus gandrīz visās ievērojamākajās Igaunijas koncertvietās un saņemt ļoti slavējošas atsauksmes no šīs valsts kritiķiem, kas īpaši izceļ solistes Marijas Vaiglas vokālu, salīdzinot to ar Noras Džonsas dziedāšanas manieri.

Savienojot "funk" un rokmūzikas elementus, "Freaks On Floor" ir viena no interesantākajām Lietuvas grupām. Savā piecus gadus ilgajā vēsturē viņi ir izdevuši divus studijas albumus un ieguvuši gandrīz visas iespējamās mūzikas balvas visdažādākajās aptaujās, sākot no labākās jaunās grupas nominācijas līdz pat labākajai Lietuvas rokgrupai 2011. un 2012. gadā.

Krieviski dziedošie baltkrievi “Super Besse” septiņdesmito gadu beigu muzikālo mantojumu pārveido daudz mūsdienīgākās skaņās, piedāvājot interesantu “coldwave” un “postpunk” kokteili.

“I Love You” skatuves programmu papildina “Big Wave Riders”, “Junk Riot”, “Get Your Gun”, Stefan Rausch, “Garbanotas Bosista”, “Super Besse”, Vincent Long, “The Sinclair Sinclair” un “Frankie Animal”.

Jau vēstīts, ka uz šīs skatuves šogad uzstāsies arī “Carnival Youth”, “Laika Suns”, “Das Sonntags Legion”, “The Citizens”, “Nē”, “Pyro Trees”, “Martas asinis” un “Starmetis”.

“Palladium” skatuve šogad atradīsies ne tikai citā vietā, bet arī kļūs daudz plašāka, ļaujot baudīt mūziķu koncertus lielākai auditorijai. Skatuves programmu papildina “Sons Of Noel And Adrian” un “Freaks on Floor”. Jau ziņots, ka uz "Palladium" skatuves šogad uzstāsies arī “K.Remonts”, “The Sound Poets”, “Audience Killers”, “Rīgas Modes”, “Pikaso”,  “Manta” un “The Velvet Supernova”.

Kā vēstīts, "Positivus" festivāls no 18. līdz 20. jūlijam jau astoto reizi notiks Salacgrīvā. Festivālā šogad uzstāsies grupa "Elbow", Anna Kalvi, "Future Islands", "AlunaGeorge", Čets Feikers, "Nonono", "Kraftwerk", Elija Gouldinga, "Bastille", "The Kooks", "K. Remonts",  "Dzelzs vilks", "The Sound Poets", "Carnival Youth" un daudzi citi.

Jaunākās ziņas par vasaras festivāliem lasiet lsm.lv īpašajā sadaļā!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti