Pirmo reizi Apvienotās Karalistes top-10 gada sarakstā ir tikai pašmāju mākslinieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2014. gads kļuvis par pirmo gadu Apvienotās Karalistes mūzikas industrijas vēsturē, kad pirktāko mūzikas ierakstu topa desmit pirmās ailītes aizņem tikai pašmāju mākslinieku ieraksti, ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz oficiāliem avotiem.

„The Official Charts Company” norāda, ka 2014. gads ir desmitais pēc kārtas, kad pirktākais ir britu mākslinieka albums. Topa virsotnē ierindojies Eda Šīrana albums „x” ar 1,7 miljoniem pērn pārdoto albuma kopiju. Šis rādītājs pārspējis Adeles albuma „21” sasniegto rekordu 2011. gadā.

2014. gadā Apvienotajā Karalistē pārdotāko albumu topā Šīranam seko Sema Smita ieraksts „In The Lonely Hour” ar 1,25 miljoniem pārdoto kopiju un Džordžs Ezra ar albumu „Wanted On Voyage”. Ceturtajā vietā palicis Paolo Nutīni ar albumu „Caustic Love”, bet piektajā – grupa „Coldplay” ar „Ghost Stories”.

„The Official Charts Company” atzīmē digitālā tirgus rādītāju pieaugumu, kas devis Apvienotās Karalistes mūzikas industrijas gada apgrozījumam vairāk nekā miljardu sterliņu mārciņu. Arī četri no pieciem Apvienotajā Karalistē visvairāk internetā pirktajiem ir britu mūziķu ieraksti. Starp tiem arī Šīrans un Smits.

Britu mūzikas industrijas pārstāvji prognozē digitālā tirgus daļas palielināšanos arī 2015. gadā. Ierakstu pārdošana CD formātā 2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gada rādītājiem, samazinājusies par 8%.

 2014. gadā pārdotāko albumu top-10 Apvienotajā Karalistē

  1. Ed Sheeran - x
  2. Sam Smith - In The Lonely Hour
  3. George Ezra - Wanted On Voyage
  4. Paolo Nutini - Caustic Love
  5. Coldplay - Ghost Stories
  6. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  7. One Direction - Four
  8. Olly Murs - Never Been Better
  9. Pink Floyd - The Endless River
  10. Take That - III
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti