«Operas platformas» tiešraidē - «Makbets» no Rīgas operas festivāla

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

11. jūnijā tiešraidē no Rīgas operas festivāla „Operas platformā” theoperaplatform.eu būs skatāms Džuzepes Verdi operas „Makbets” iestudējums ar Mārtiņu Ozoliņu pie diriģenta pults, Tatjanu Meļņičenko un Vladislavu Suļimski galvenajās lomās, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) pārstāve Irbe Treile.

 „Makbeta” iestudējums „Operas platformā” būs skatāms sešus mēnešus, tāpat vietnē būs pieejamas video intervijas ar iestudējuma veidotājiem Viesturu Meikšānu, Mārtiņu Ozoliņu un Reini Suhanovu, kā arī mūzikas vēsturnieku Miku Čeži.

2015. gadā Latvijas Nacionālā opera šajā vietnē piedāvāja noskatīties Artura Maskata operas „Valentīna” ierakstu, kura starptautiskā auditorija pārsniedza 18 tūkstošus skatītāju.

Tāpat LNOB informē, ka digitālā vietne „Operas platforma” saņēmusi prestižo „The Opera Awards” balvu kategorijā „Pieejamība”, bet kategorijā „Jaunā soliste” par uzvarētāju atzīta Asmika Grigorjana, kuras sniegumu Latvijas Nacionālās operas iestudējuma „Manona Lesko” ierakstā „Operas platformā” var novērtēt līdz oktobra vidum.

Starptautiskā operas platforma izveidota 2015.gadā ar mērķi radīt vienotu mediju operas mākslas popularizēšanai Eiropā un pasaulē. Tās veidotāji ir Eiropas operu un festivālu asociācija "Opera Europa", 15 izcili Eiropas operteātri, kuru vidū ir arī VSIA “Latvijas Nacionālā opera un balets”, kā arī starptautiskais prestižais kultūras un mākslas kanāls ARTE. 

Operu iestudējumi, tiešraides, izrāžu fragmenti, dokumentālie sižeti un intervijas „Operas platformā” kopš  medija atklāšanas 2015.gada maijā skatīti vairāk nekā 1 150 00 reižu. 77,5 % auditorijas ir no Eiropas, 11,4% no Ziemeļamerikas un 6,5% no Āzijas. Līdz šim izrādīts 21 operas ieraksts pilnā apjomā, ieskaitot tādas klasikas pērles kā „Aīda”, „Bohēma”, „Karmena”, mazāk zināmus darbus kā „Karalis Rodžers”, „Apburtā pils”, „Kullervo”, kā arī mūsdienu komponistu opusus „Valentīna”, „Rondo”, „Powder Her Face”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti