Notiks Ulda Stabulnieka atceres vakars

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar koncertu "Stabulnieks. Čaks. Rīga" koncertzālē "Rīga" 8.oktobrī tiks godināta  komponista Ulda Stabulnieka piemiņa. Šogad viņam būtu apritējuši 70 gadi.

Kā norāda koncerta rīkotāji, Uldis Stabulnieks ir viens no izcilākajiem un patriotiskākajiem Latvijas komponistiem - viņa muzikālie darbi ir ļāvuši gan smieties, gan raudāt, gan izjust lepnumu par savu tautu.

"Uldi Stabulnieku var dēvēt par Rīgas patriotu, viņš dzimis un audzis pašā Rīgas sirdī - Marijas ielā, vien pārdesmit metru attālumā no nama, kurā dzīvoja vēl viens Rīgas patriots Aleksandrs Čaks. Šo abu izcilo mākslinieku mantojumā var atrast neskaitāmus mīlestības apliecinājumus sirmajai galvaspilsētai, un daļu no šīm dziesmām un dzejas rindām mēs redzēsim un dzirdēsim koncertā "Stabulnieks. Čaks. Rīga"," stāsta koncertzāles "Rīga" vadītājs Juris Millers.

Koncertā piedalīsies Ojārs Grinbergs, Jānis Skanis, Juris Vizbulis, Ieva Pļavniece, Rūta Dūduma, muzikālā apvienība "Vintāža" un citi mākslinieki.

Koncerts notiks koncertzālē "Rīgā" 8.oktobrī plkst. 19 - dienā, kad komponistam Uldim Stabulniekam būtu apritējuši 70 gadi.

Kā vēstīts, Uldis Stabulnieks mūžībā aizgāja 2012.gada 27.septembrī, īsi pirms savas 67 gadu dzimšanas dienas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti