Notiks 14. pasaules mūzikas festivāls «Porta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 1. līdz 9.novembrim Rīgā, Ogrē un Saldū notiks 14. pasaules mūzikas festivāla "Porta" pasākumi.

Festivāls "Porta" 1.novembrī plkst. 17 mūzikas namā "Daile" Rīgā tiks atklāts ar dokumentālo filmu programmu. Plkst. 18 uz skatuves kāps par "vikingu dievieti" dēvētā dziesmu autore, instrumentāliste un vokāliste no Fēru salām Eivora.

Plkst. 20.30 klausītāji varēs baudīt vēl vienu muzikālu satikšanos ar prasmīgo pasaules mūzikas kvartetu no Ukrainas "DakhaBrakha". Apvienības nosaukums vecajā ukraiņu valodā nozīmē "dod un ņem". Izmantojot tradicionālos instrumentus no Indijas, Arābu, Āfrikas, Krievijas un Australijas, kvarteta spēcīgais un stabilais vokālais diapazons rada transnacionālu skanējumu, kas sakņots Ukrainas kultūrā.

Festivāla "Porta" jaunums šogad ir tas, ka tas norisināsies arī ārpus galvaspilsētas. 7.novembrī plkst. 19 koncertu Saldus mūzikas un mākslas skolā sniegs Valtera Pūces projekts "DaGamba" (Latvija/Irāna)

8.novembrī plkst. 17 mūzikas namā "Daile" festivālu turpinās dokumentālo filmu programma. Plkst. 18 koncertu sniegs starptautisku atzinību guvušais un inovatīvais dāmu duets no Austrijas "Catch-Pop String-Strong". Savukārt plkst. 19.30 klausītājiem būs iespēja baudīt Indijā par pasaules mūzikas izpildītāju numur viens dēvēto grupu "Prem Joshua & Band".

Festivāla noslēgumā 9.novembrī plkst. 16 grupas "Catch-Pop String-Strong" un "DaGamba" koncertus sniegs Ogres kultūras centrā.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti