Noskaidroti Ineses Galantes konkursa finālisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pēc spraiga un interesanta reģionālo pusfinālu noklausīšanās posma žūrija ir izvērtējusi konkursa "Ineses Galantes talanti" pretendentus un izvēlējusies finālistus, kuri tālāk turpinās konkursu finālā 19.aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA).

Visās konkursa kategorijās - vokālistu, stīgu instrumentu, klavieru, pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu - dalībnieku priekšnesumi šogad bija pārliecinoši un spilgti, norāda konkursa rīkotāji. Tādēļ finālistu atlase notika garās žūrijas locekļu diskusijās, detalizēti izvērtējot katru dalībnieka snieguma niansi. Pēc visu reģionu atlases kārtu noklausīšanās un talantu video snieguma prezentācijām žūrija ir izvērtējusi jaunos māksliniekus un izvēlējusies fināla kārtai šī gada spēcīgākos un pārliecinošākos. Finālistu vārdi publicēti konkursa mājaslapā. Konkursa fināls gaidāms visas dienas garumā 19.aprīlī JVLMA.

Talantu konkursa uzvarētāji saņems diplomus, naudas balvas 500, 300 un 100 eiro apmērā, pusgada mācību stipendijas 100 eiro mēnesī un uzaicinājumu uzstāties šī gada "Summertime - aicina Inese Galante" festivālā, kā arī dažādas īpašas balvas no konkursa atbalstītājiem.

Kā nozīmīgākā balva visiem konkursa laureātiem ir iespēja piedalīties bezmaksas meistarklasēs festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" laikā šī gada augustā Jūrmalā, kur talantus izglītos četri starptautiski atzīti, profesionāli mākslinieki klasiskās mūzikas žanrā: Eirovīzijas konkursa 1998.gada "Grand Prix" ieguvēja un daudzu citu konkursu laureāte, vijolniece Lidija Baiha (11.augustā), "Bolcano", Rubinšteina un citu prestižu klavierspēles konkursu laureāts Matiass Flecbergers (11.augustā), Roberta Šūmaņa Diseldorfas Mūzikas akadēmijas profesors, diriģents Ekharts Vičeks (14.augustā) un pasaulslavenā pūtēju ansambļa "Canadian Brass" dalībnieki (10.augustā).

Meistarklašu norises laiki būs ieplānoti tā, lai visiem meistarklašu dalībniekiem un klausītājiem būtu iespējams arī apmeklēt festivāla "Summertime" koncertus. Savukārt visi talantu pedagogi par savu ieguldījumu fināla dienā 19.aprīlī JVLMA varēs saņemt biļetes uz festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" koncertiem.

Kā vēstīts, Ineses Galantes konkursa mērķis ir veicināt jauniešu interesi par klasisko mūziku un nodrošināt viņu profesionālo attīstību, sniedzot iespēju piedalīties arī īpašās meistarklasēs pie starptautiski atzītiem māksliniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti