«Nepieradinātā folka orķestris» izdod albumu «Antarktīda kūst»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules mūzikas grupa "Nepieradinātā folka orķestris" izdevusi albumu "Antarktīda kūst!", kas muzikāli savieno krasi atšķirīgas tautas melodijas un ritmus - afrikāņu, Balkānu, ķīniešu, īru, franču, melanēziešu.

Kā norāda grupas dalībnieki, jaunais albums ir "himna cilvēku un tautu draudzībai ar dziļi ekoloģisku saturu, atklājot strīdu un karu bezjēdzību kopējās sajūtas "planēta - mūsu mājas" priekšā". Par to liecina arī skaņdarbu nosaukumi - "Tilti sapņo par bezgalību", "Home", "Kalns, no kura var redzēt visu pasauli", "Austrumu ekspresis".

"Nepieradinātā folka orķestrī" spēlē Andrejs Grimms (ģitāra), Jānis Pelše (taustiņi, slīdskanis), Nauris Babris (bungas), Klāss Reinis Dzirkalis (akordeons), Kristaps Grīnbergs (basģitāra) un flautistes Katarīna Terēze Ignatoviča un Līva Upīte.

"Nepieradinātā folka orķestra" jaunā pasaules mūzikas albuma "Antarktīda kūst!" prezentācija notiks 8.augustā plkst. 20 mūzikas namā "Daile" Rīgā. Diska atklāšanas svētkos skanēs jauni, vēl nedzirdēti skaņdarbi, bet publikai zināmās dziesmas būs ieguvušas gluži atšķirīgu skanējumu. Koncertā skanēs havajiešu ukulele, īru stabule, āfrikāņu kalimba un citi retāk dzirdēti instrumenti. Koncertā kā viesmākslinieks piedalīsies arī afroperkusionists Nils Īle.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti