Nāk klajā Jāņa Strazda un Jāņa Petera dziesmu cikls «Lins»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar albuma atvēršanas svētku koncertu 14. oktobrī plkst. 19 kultūras pilī “Ziemeļblāzma” tiek izdots jauns mūzikas albums - komponista Jāņa Strazda un dzejnieka Jāņa Petera dziesmu cikls “Lins” solistiem un jauktajam korim ar instrumentālo pavadījumu.

Dziesmu ciklā “Lins” un CD albumā ar tādu pašu nosaukumu ir iekļautas 10 dziesmas par 21. gadsimta Latviju un latviešiem solistu Ances Krauzes, Andra Ērgļa un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktā kora “Laiks” izpildījumā, kā arī septiņi jauni Jāņa Petera dzejoļi paša autora lasījumā. Ierakstā piedalījies arī komponists Jānis Strazds, mūziķi Māris Kupčs (ģitāras), Aivars Meijers (bass), Andris Ērglis (sitaminstrumenti), koklētāja Laima Jansone, trompetisti Normunds Piesis un Jānis Ivuškāns, kā arī obojists Mārtiņš Zālīte. Ieraksta skaņu režisori – Egils Mežs, Mārtiņš Burkevics un Jānis Strazds. Mūzikas albuma vizuālo noformējumu veidojusi Laura Bluķe.

Ikviens interesents aicināts  uz albuma atvēršanas svētkiem, kuros Peters, Strazds, solisti, koris, diriģente Ilze Balode, pavadošie mūziķi un konferansjē Normunds Bērzs izstāstīs literāri muzikālu stāstu par mums - mūsdienu latviešiem un Latviju, par mūsu patriotismu un neizlēmīgumu, par panākumiem un kļūdām, par vilšanos un cerībām. Bezmaksas ieejas kartes uz pasākumu var saņemt kultūras pilī  “Ziemeļblāzma” vai arī piesakoties pa tālruni 29268616.

CD albumu jau var iegādāties mūzikas tirdzniecības vietās, grāmatnīcās “Jānis Roze”, kā arī internetā. Tuvākajā laikā būs iespēja iegādāties arī cikla “Lins” nošu grāmatu – dziesmas solistiem un jauktajam korim ar klavieru pavadījumu, ko izdod izdevniecība “Musica Baltica”.

Līdz šim publiskotas un koncertos, radio, televīzijā un internetā skanējušas cikla dziesmas “Grēcinieka lūgšana pie Lielā Kristapa Daugavmalā” un “Lins”. Reizē ar albuma izdošanu un gaidot Latvijas svētkus, piedāvājam noklausīties vēl vienu no cikla patriotiskajām dziesmām - “Zaļā zeme”.

Ance Krauze, Andris Ērglis, koris "Laiks". Zaļā zeme
00:00 / 03:29

Cikla “Lins” izdošanu un atvēršanas svētkus atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde, kultūras pils “Ziemeļblāzma”, ceptuve “Lāči”, konditoreja “Vīdners”, restorāns “Čarlstons”, ziedu salons “Deko Alianse“, pasākumu aģentūra “Fests”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti