«Muzikālajā bankā» triumfē «Prāta vētra» ar dziesma «Ziemu apēst»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Radio 2  dziesmu aptaujas „Muzikālā Banka 2015” apbalvošanas ceremonijā Olimpiskajā centrā „Ventspils” 23. janvārī triumfēja grupa "Prāta vētra" ar dziesmu "Ziemu apēst".

Ekspertu un klausītāju balsojuma kopvērtējums:

  1. "Prāta vētra" ar dziesmu "Ziemu apēst"
  2. "The Sound Poets" ar dziesmu "Viss var mainīties"
  3. Dons ar dziesmu "Dieviņš"
  4. "Musiqq" ar dziesmu "Silta sirds"
  5. Aija Andrejeva un Goran Gora ar dziesmu "Pavasaris"
  6. Ivo Fomins "Nekas jau nebeidzas"
  7. Mārtiņš Ruskis ar dziesmu "Tu esi ceļš"
  8. "Triānas parks" ar dziesmu "Laika dziesmiņa"
  9. "Jauno Jāņu orķestris" ar dziesmu "Mazais Vilciņš"
  10. "Tumsa" ar dziesmu "Pat nejautā"
  11. Sabīne Berezina "Mājās"
  12. "Dabasu Durovys" un "Šūpuļdziesma"
  13. Jānis Stībelis ar dziesmu "Ir tik karsts"
  14. "Astro’n’out" ar dziesmu "Turies"
  15. Lauris Reiniks ar dziesmu "Rīts pieneņpūkās"

Ekspertu atsevišķā vērtējumā 3. vieta pienākas Aijai Andrejevai un Goran Gora par dziesmu "Pavasaris", 2. vieta - "Prāta vētrai" par dziesmu "Ziemu apēst", bet 1. vieta - "The Sound Poets" par dziesmu "Viss var mainīties".

Mūziķu pašu vērtējumā 3. vieta piešķirama "Astro’n’out" par dziesmu "Turies", 2. vieta - Aijai Andrejevai un Goran Gora par dziesmu "Pavasaris", 1. vieta - "Prāta vētrai" par dziesmu "Ziemu apēst".

Jau vēstīts, ka uz aizvadītā gada vērtīgākās dziesmas titulu pretendēja "Prāta vētra" ar dziesmu "Ziemu apēst", Dons ar dziesmu "Dieviņš", Jānis Stībelis ar dziesmu "Ir tik karsts", "Triānas parks" ar dziesmu "Laika dziesmiņa", "Jauno Jāņu orķestris" ar dziesmu "Mazais Vilciņš", Sabīne Berezina ar dziesmu "Mājās", Ivo Fomins ar dziesmu "Nekas jau nebeidzas", "Tumsa" ar dziesmu "Pat nejautā", Aija Andrejeva un Goran Gora ar dziesmu "Pavasaris", Lauris Reiniks ar dziesmu "Rīts pieneņpūkās", "Musiqq" ar dziesmu "Silta sirds", "Dabasu Durovys" un "Šūpuļdziesma", Mārtiņš Ruskis ar dziesmu "Tu esi ceļš", "Astro’n’out" ar dziesmu "Turies", kā arī "The Sound Poets" ar dziesmu "Viss var mainīties".

Vērtīgāko dziesmu noteica klausītāji un "Muzikālās bankas" ekspertu padome, kas veidota no profesionāliem, ar aptaujas fināldziesmām nesaistītiem mūziķiem, kuri ar savu dalību kuplinās arī apbalvošanas ceremonijas šovu.

Ekspertu padomē šogad darbojās latviešu izcelsmes Holivudas komponiste un "Emmy" balvas ieguvēja Lolita Ritmanis, komponists, pianists, aranžētājs un producents Jānis Strazds, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, operdziedātāja Inga Šļubovska, pianists Raimonds Petrausks, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ance Krauze, dziedātājs, vokālais pedagogs un komponists Adrians Kukuvass, džeza dziedātājs Daumants Kalniņš, televīzijas režisors Arvīds Babris un ilggadējs "Mikrofona" aptaujas veidotājs Gunārs Jākobsons.

No plkst. 19 pasākums tiešraidē bija dzirdams Latvijas Radio 2, bet plkst. 21.15 ceremonija skatāma arī Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti