Mūžībā aizgājis komponists Uldis Stabulnieks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Uldis Stabulnieks tautas mīlestību ieguvis ar tādām dziesmām kā "Tik un tā", "Margarita", "Ejot cauri rudziem", "Par nesatikšanos" un citām.

Īsi pirms savas 67 gadu dzimšanas dienas mūžībā aizgājis pazīstamais latviešu komponists, pianists un dziedātājs Uldis Stabulnieks.

Komponists un savu dziesmu izpildītājs Stabulnieks dzimis 1945.gada 8.oktobrī Rīgā, mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, absolvējis Jāņa Dūmiņa kordiriģēšanas klasi toreizējā Latvijas Valsts konservatorijā un mācījies Valentīna Utkina kompozīcijas klasē. Savas karjeras laikā Stabulnieks strādājis par pianistu gandrīz visos Latvijas teātros, visciešākā sadarbība bijusi ar Jaunatnes teātri un Nacionālo teātri. Dažādu ansambļu un kolektīvu sastāvā viņš daudz koncertējis ārzemēs. Viņš ir bijis viens no karavīru estrādes ansambļa "Zvaigznīte" dibinātājiem un daudzu kompozīcijas konkursu laureāts. Par mūziku Paula Putniņa lugas "Ar būdu uz baznīcu" iestudējumam Nacionālajā teātrī Stabulnieks saņēmis Andreja Pumpura prēmiju, par devumu teātra mākslas žanrā un par teātra mūzikas koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī – Latvijas Lielo mūzikas balvu, par dziesmu "Tik un tā" – Autortiesību bezgalības balvu.

Stabulnieka sarakstītās kora dziesmas skanējušas Vispārējos latviešu dziesmu svētkos un Skolu jaunatnes dziesmu svētkos.

Tautas mīlestību viņš ieguvis ar tādām dziesmām kā "Tik un tā", "Margarita", "Ejot cauri rudziem", "Par nesatikšanos" un citām.

Kolēģis un komponists Gunārs Freidenfelds ar skumjām atzīst, ka pēdējā laikā aizgājuši vairāki Latvijas kultūrā nozīmīgi mūziķi, un Uldis Stabulnieks, viņaprāt, ir bijis ļoti izcils, bet nepietiekami novērtēts talants.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti