Kultūras ziņas

Sākas starptautiskais kinofestivāls "2ANNAS"

Kultūras ziņas

Vecākā latviešu aktrise – Elvīra Baldiņa

Mārtiņa Freimaņa fonds aicina uz labdarības koncertu

Mārtiņa Freimaņa fonds aicina uz labdarības koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nu jau pagājuši trīs gadi kopš viens no populārākajiem latviešu dziesmu autoriem, mūziķis un dzejnieks Mārtiņš Freimanis ir devies citā saulē. Pēc viņa aiziešanas tika izveidots Mārtiņa Freimaņa fonds, kas šobrīd atbalsta kinorežisora Arvīda Krieva dokumentālās filmas “Freimis. Mārtiņš Freimanis” veidošanu. Lai filma pirmizrādi piedzīvotu jau 9. novembrī, nepieciešams finansējums 5000 eiro apmērā, tāpēc 18. oktobrī fonds aicina uz labdarības pasākumu tirdzniecības centrā “Spice”.

Mārtiņš savulaik daudz palīdzējis citiem, tāpēc viņa vārdā nodēvētais fonds sadarbībā ar kinorežisoru Arvīdu Krievu, veido dokumentālo filmu par mūžībā aizgājušo komponistu, dzejnieku, dziedātāju un aktieri. Filma iecerēta kā Mārtiņa  radošā mantojuma atspoguļojums.

“Galvenais, ka mēs paši, kas esam tajā visā bijuši iesaistīti, varētu arī mēģināt daudz ko atcerēties, jo ar Freimi vienmēr notiek visa kā tik daudz, ka galvā viss fiziski tik daudz nevar palikt. Tā kā arī mums būs interesanti skatīties un teikt: ”Pareizi, tur mēs arī bijām!”,” - tā par topošo filmu mūziķis Valters Frīdenbergs.

18.oktobrī jau no plkst. 12 pie tirdzniecības centra “Spice” skanēs skaistākās Mārtiņa Freimaņa dziesmas. Dziedās koris “Mūza”, Strenču novada pašdarbības kolektīvi un Mārtiņa draugi un kolēģi – Valters Frīdenbergs, Maija Kalniņa, Normunds Kalniņš, Zanda Štrausa un citi.

Koncertprogrammas „Dodiet man sirdi no mākoņiem” laikā saziedotie līdzekļi tiks ieguldīti filmas tapšanā.

Esam pavisam tuvu. Ir palicis tikai mēnesis līdz filmas nākšanai klajā, un mēs neviens nezinām, kas tajā filmā būs, jo Arvīds Krievs ir ļoti noslēpumains,” stāsta kompānijas “MicRec” vadītāja Elita Mīlgrāve.

Lai gan režisors māņticības dēļ negrib neko iepriekš stāstīt, Mīlgrāve tic, ka filma būs ļoti skaista un interesanta.

Ikviens labdarības pasākuma apmeklētājs varēs atšķirt dzejas grāmatu „Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata” un nolasīt kādu Mārtiņa dzejoli. Būs iespēja ziedot, pretī saņemot pateicības dāvaniņu no Mārtiņa Freimaņa fonda.

Koncertos piedalīsies Mārtiņa Freimaņa draugi un Strenču novada pašdarbības kolektīvi.  Strenču novada domes pārstāve Ginta Gailīte stāsta, ka sestdien tirdzniecības centrā „Spice” Rīgā Mārtiņa Freimaņa fonds organizē labdarības pasākumu, veltītu Mārtiņam Freimanim.

Strenču novada domes pārstāve Ginta Gailīte: Novada pašdarbības kolektīvi piedalīsies Freimaņa fonda labdarības koncertos
00:00 / 00:42
Lejuplādēt

„Tajā piedalāmies mēs - Strenču novada pašdarbības kolektīvi - jauktais koris „Rīta puse”, Strenču mūzikas skolas audzēkņi, muzikālā apvienība „Mati”, ansamblis „Ēveles meitenes”, Jērcēnu dzejas teātris. Protams, piedalīsies arī Mārtiņa Freimaņa draugi - Zanda Štrausa, Maija Kalniņa, Normunds Kalniņš, Marija Bērziņa, jaukais koris „Mūza”. Šī pati programma vakarā pulksten 18:00 notiks arī Mārupes kultūras namā,” pastāstīja Gailīte. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti