Dienas ziņas

Jāattīsta brīvprātīgo ugunsdzēsēju kustība

Dienas ziņas

Burtniekos sakopj baronu dzimtas kapus

LSO sezonu sāks jaunā koncertzālē

LSO: «Lielā dzintara» akustika pārsniegusi cerēto

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas simfoniskajam orķestrim (LSO) šī ir 135 gadu jubilejas un lielu pārmaiņu sezona, jo orķestris jau šomēnes ieņems vietu ilgi gaidītajā jaunajā mājvietā - jaunuzceltajā koncertzālē "Lielais dzintars". Mūziķi priecājas, ka tai ir izcila akustika

Kā zināms, "Lielo dzintaru" - austriešu arhitekta Folkera Ginkes projektēto aptuveni 30 metrus augsto un 30 miljonus eiro vērto celtni - sāka būvēt 2013.gada rudenī. Tā ekspluatācijā tika nodota šī gada augustā. Savukārt septembrī ar izciliem rezultātiem noritēja pēdējā koncertzāles  akustikas pārbaude.

Arī paši "Lielā dzintara" mājnieki - LSO - izsakās, ka Kamerzāles un Lielās zāles akustika pārsniegusi cerēto. "Akustika ir kā radīta kvalitatīviem koncertiem un to baudīšanai, jo to viena no īpašībām ir tāda, ka jūs varēsiet dzirdēt katru instrumentu atsevišķi un visus kopā. Tas ir rets gadījums pasaulē, kad arhitektiem un akustiķiem izdodas tāda sinerģija un kopdarbs ar tik labu rezultātu," pauž LSO valdes loceklis Uldis Lipskis.

Obojists Mārtiņš Zālīte LSO strādā jau 12 gadus. Viņš stāsta, ka pārcelšanās uz jauno koncertzāli visam sastāvam ir liels un ilgi gaidīts notikums: "Tas tiešām ir liels brīnums un milzīgs sasniegums, ka reāli tā māja ir uzcelta un mēs tūlīt tur iesim iekšā. Es domāju, ka nav daudz tādu orķestru, kuriem vispār ir šāda izdevība - tikt pie savas, jaunas koncertzāles."

LSO savā 135 gadu jubilejas sezonā ir ticis arī pie jauniem instrumentiem - piecām trompetēm, viena mežraga un divām franču klarnetēm. Mūziķi šosezon nemeklē iespēju braukt tūrēs, bet vairāk gan priecēt pašmāju publiku, tostarp oktobra vidū oficiāli atklājot koncertzāli "Lielais dzintars".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti