Liepiņš: Hermanis operu Latvijā iestudēs pensijas vecumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaulē atzītais režisors Alvis Hermanis operu Latvijā iestudēšot pensijas vecumā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Viens pret vienu” sacīja Latvijas Nacionālās operas vadītājs Zigmars Liepiņš.

„Alvis Hermanis  ir A kategorijas režisors pasaulē. Alvis Hermanis teica, ka savas aizņemtības dēļ operu Latvijā iestudēs pensijas vecumā,” teica Liepiņš, atbildot uz jautājumu par iespējamu sadarbību ar pasaulē atzītiem Latvijas māksliniekiem.

Vienlaikus Liepiņš pavēstīja, ka ir notikušas sarunas ar mūsu zvaigznēm par sadarbību nākamajos gados.

„Man ir notikušas sarunas ar Maiju Kovaļevsku. Viņa atbildēja, ka ir ieinteresēta un viņa grib dziedāt Rīgā, un ar aģentu mēs risinām pārrunas. Aleksandrs Antoņenko ir Latvijas patriots un ar viņu var daudz ko sarunāt. Viņa grafiks atgādina F1 pilota aizņemtību sezonas laikā. Ar Kristīnu Opolais nav runāts, bet es neredzu iemeslu, kādēļ nevarētu runāt,” stāstīja operas valdes priekšsēdētājs.

Runājot par nesen pabeigto auditu operā, Liepiņš tā rezultātus raksturoja kā „sliktu saimniecisku pārvaldību”.

„Izsaimniekošana ir rupjš vārds. Pareizākais formulējums ir tāds, ka ir jārunā par sliktu saimniecisku pārvaldību, neefektīvu un neprecīzu. Izsaimniekošana nozīmē, ka kāds kaut ko ir nozadzis vai iztērējis savām vajadzībām. Es neatļautos to saukt par izsaimniekošanu,” atzina Liepiņš.

Viņš arī uzsvēra, ka izmaksas par vienu operas izrādi ir augstas. „No 150, 170 līdz 300 tūkstošiem latu, tas ir dārgi, bet nevar tagad samazināt, un ir jādzīvo ar to, kādi ir līgumi noslēgti,” piebilda operas vadītājs.

Savukārt, ja opera vēlreiz prasīs papildu līdzekļus un tie tiks iedoti, pārējās kultūras iestādes sākšot protestēt, uzskata Liepiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti