Kultūras ziņas

Vīru korim "Dziedonis" – 90

Kultūras ziņas

Klasiskās mūzikas hiti jauniešiem ar LNSO un Goran Goru

Latviešus dzirdēs Eiroradio

Latviešu mūzika skanēs 70 Eiroradio dalībvalstīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas radio 3 "Klasika" šonedēļ piedāvās īpašu koncertu sēriju jeb Eiroradio nedēļu, kuras laikā vairāk nekā 70 Eiroradio dalībvalstu klausītājiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas mūzikas dzīvi. Astoņus koncertus varēs klausīties arī "Klasikas" ēterā.

Eiroradio nedēļa iecerēta kā Latvijas Radio 3 "Klasika" starptautiski nozīmīgākais ieguldījums "Rīga 2014" norisēs. Nedēļas laikā izskanēs astoņi koncertprojekti, kuros Latvijas vadošie mūziķi atskaņos virkni latviešu autoru darbu - sākot no džeza, līdz pat etno mūzikai.

"Tie būs visi mūsu profesionālie orķestri - simfoniskais orķestris, abi kori - valsts koris "Latvija" un Radio koris. Tie būs mūsu izcilie solisti, "Simfonietta Rīga", arī operas izrāde "Rigoletto"," stāsta Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Trīs koncertus tiešraidē un piecus ierakstā dzirdēs daudzmiljonu auditorija sākotnēji vismaz 13 valstīs.

"Viņi dzirdēs ne tikai latviešu mūziku un mūziķus, kas ir ļoti svarīgi, bet arī latviešu komponistu mūziku. Daudzi būs arī pirmatskaņojumi," norāda Gunda Vaivode.

Kā jau esam vēstījuši, Eiroradio nedēļa tiks atklāta 27.oktobrī plkst. 21.05 Latvijas radio 3 "Klasika" ar ierakstiem no "Kremerata Baltica" festivāla koncertiem, kas notika jūlijā Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis". Koncertā uzstājās Baiba un Lauma Skrides, kā arī kamerorķestris "Kremerata Baltica" diriģenta Žaka Koena vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti