Konkursam «Supernova» iesniegtas 98 dziesmas un pieteikušies 123 izpildītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Noslēgusies dziesmu iesniegšana un izpildītāju pietiekšanās Latvijas televīzijas (LTV) izsludinātajam konkursam "Supernova 2015". Kopumā iesniegtas 98 dziesmas (55 demo versijas, 42 pilnībā pabeigtas) un pieteikušies 123 izpildītāji (91 solists, 12 dueti, četras vokālās grupas, 12 grupas, četri - atzīmējuši "cits").

"Dziesmas iesnieguši gan jau tagad plašākai publikai zināmi skatuves mākslinieki, gan līdz šim nedzirdēti un mazāk pazīstami dziesmu autori un izpildītāji. Lai nodrošinātu godīgu un profesionālu vērtēšanas procesu, labākās dziesmas atlasīs ārvalstu eksperti, savukārt izpildītājus vērtēs vietējā žūrija tepat Latvijā. Jau janvārī notiks vairākas izpildītāju atlases, kurām līdzi varēs sekot arī LTV1 pārraidēs," stāsta konkursa producente Ilze Jansone.

Šajā nedēļā darbu sāks konkursa "Supernova 2015" starptautiskā žūrija. Kā vēstīts, tās sastāvā ir plašu pieredzi guvuši ārvalstu pārstāvji.

Līdz decembra beigām starptautiskā žūrija vērtēs konkursam "Supernova 2015" iesniegtās kompozīcijas, lai atrastu dziesmas ar potenciālu konkurēt pasaules mūzikas tirgos.

Ārvalstu pārstāvji no visām pieteiktajām dziesmām izvēlēsies desmit, kas varētu kļūt par potenciālajiem hītiem un papildus atlasīs vēl sešas rezerves dziesmas. Tāpat žūrijas komisijas locekļi komentēs gan dziesmu pabeigtās, gan demo versijas un sniegs savu redzējumu par to, kā varētu skanēt dziesmas aranžijas un kāds varētu būt piemērotākais dziesmas izpildītājs.

LTV vairs nerīkos Eirovīzijas nacionālās atlases, bet organizē jaunu izpildītāju un autoru konkursu "Supernova".

Jaunajam konkursam varēja pieteikties ikviens pilngadību sasniedzis Latvijas pilsonis, solists vai grupa - ne vairāk kā sešu cilvēku sastāvā. Šogad pieteikšanās notika divās kategorijās - tika sniegta iespēja iesniegt dziesmu un pieteikties kā izpildītājam. Konkursa fināls norisināsies 2015.gada februārī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti