Kultūras ziņas

Jaunie fotogrāfi izstādē "MISFITS"!

Kultūras ziņas

Kritiķe: Nacionālā teātra "Kabarē" trūkst nekaunības

Sestdien atklās Vidzemes koncertzāli "Cēsis"

Koncertzāles «Cēsis» atklāšana radio «Klasika» un LTV ēterā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar klasiskās mūzikas koncertu sestdien, 31.maijā, durvis vērs Vidzemes koncertzāle “Cēsis”. Biļetes uz koncertu ir izpirktas, taču to tiešraidē plkst. 19 pārraidīs Latvijas Radio 3 "Klasika", bet plkst. 21.25 koncerts būs skatāms Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā un ltv.lv.

Šonedēļ aizvadīti vairāki mēģinājumi nedēļas nogalē gaidāmajiem Vidzemes koncertzāles atklāšanas pasākumiem. Koncertzāles atklāšana solās būt grandiozi klasiskās mūzikas svētki, kuros piedalīsies pasaulē atzīti latviešu opermākslinieki, pianisti, kā arī Latvijas radio koris Sigvarda Kļavas vadībā un Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris. Uz skatuves kāps arī dziedātājs Renārs Kaupers un komponists Raimonds Pauls.

Svētku programmā iekļauti ar Cēsīm un Vidzemi saistītu komponistu darbi. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt Alfrēda Kalniņa, Marģera Zariņa, Imanta Kalniņa, Kristapa Pētersona, Santas Bušas, Emīla Dārziņa un Pētera Vaska mūziku.

Koncertzāles saimnieki uzskata, ka jaunās ēkas atklāšana ir svētki ne tikai Vidzemei, bet visai Baltijai, tāpēc pie diriģenta pults stāsies arī igauņu diriģents Pauls Megi un lietuvietis Gintars Rinkevičs.

Svētdien koncertzāli pieskandinās Cēsu un apkārtējo novadu pašdarbības kolektīvi, jo šīs tradīcijas Cēsīs allaž ir bijušas spēcīgas.

"Pašdarbības kolektīvu koncerts visiem būs simboliska atgriešanās mājās. Tie būs kārtīgi Jurģi, un darbs šeit turpināsies ar labu mājas sajūtu," norāda  diriģents Mārtiņš Klišāns.

Arī šis koncerts ir izpārdots, liecina "Biļešu paradīzes" mājas lapā pieejamā informācija.

Kā vēstījām iepriekš, koncertzāles "Cēsis" direktore Inese Zagorska stāstīja, ka koncertzālē darbs turpināsies visu vasaru, katru nedēļas nogali.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti