Rīta Panorāma

Izrāde "Septiņi vecpuiši" drīz apceļos Latviju

Rīta Panorāma

Modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva veidota izstāde "Pieradinātā daba"

A. Antonenko solokoncerts Dzintaru koncertzālē

Jūrmalas festivālā koncertē Antoņenko un bijušais ekonomikas ministrs Pavļuts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šovakar ar diviem koncertiem kulmināciju sasniegs otrais starptautiskais Jūrmalas festivāls.
Dzintaru Mazajā zālē ar solokoncertu uzstāsies festivāla goda mākslinieks, pasaulē slavenākais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko.

Alfrēda Kalniņa, Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa un citu latviešu klasiķu kompozīcijas Aleksandrs Antoņenko iekļāvis savā šī vakara solokoncertā Jūrmalā. Kopumā izskanēs 19 dziesmu, un interesants fakts – Antoņenko uz skatuves būs kopā ar pianistu, bijušo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu. Abi savulaik bija skolasbiedri Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā, kur arī kopā muzicēja, un, uzzinot, ka Daniels Pavļuts atkal pievērsies klavierspēlei, Antoņenko viņu aicināja uz sadarbību, un tas notika visai prozaiskos apstākļos:

„Es viņu pagājušajā gadā nejauši satiku vienā no lielveikaliem. Viņš bija ļoti aizņemts ar diviem bērniem, un mēs tikai apmainījās ar „čau” un „sveiki”. Bet tad pēkšņi viņš atstāja bērnus rotaļu laukumā pieskatīšanai, un atskrēja pie manis. Mēs sākām runāt, un viņš man izstāstīja, ka ir atsācis spēlēt, par ko es biju ļoti priecīgs, un uzreiz man nāca prātā ideja par kopīgu sadarbību.

Darbs mums ir bijis ļoti interesants, esam pat mēģinājuši Parīzes operā, uz kurieni Daniels speciāli bija atbraucis. Tā kā arī Parīzes operas sienas dzirdēja Jāzepu Vītolu, Emīlu Dārziņu, Jāni Mediņu”.

Līdzās latviešu klasiķiem abi jau gatavo otru programmu ar Franča Šūberta dziesmām, kam pirmatskaņojums būs nākamgad, bet no kuras dažas dziesmas varēs dzirdēt jau šovakar. Daniels Pavļuts joko, ka attiecībā uz šo sadarbību viņam faktiski nebija dota cita izvēle:

„Vienkārši vienā dienā, neatceros – janvārī vai februārī – atskanēja telefona zvans no Guntara Ķirša ar apmēram sekojošu tekstu – man Saša teica, ka jūs kopā spēlēsiet koncertu, respektīvi, es tiku nostādīts brīnišķīga fakta priekšā, izvēles man faktiski nebija.Es pajautāju Guntaram – vai tu saproti, uz ko tu paraksties? Viņš teica – protams, ka jā”.

Aleksandra Antoņenko solokoncerts ar Danielu Pavļutu pie klavierēm šovakar notiks Dzintaru Mazajā zālē. Arī Lielajā zālē šovakar varēsim būt liecinieki ļoti interesantai sadarbībai, proti, tur uzstāsies Intars Busulis kopā ar Abonementa orķestri un Liepājas simfonisko orķestri. Programmu veidos populārākās dziesmas no Intara Busuļa repertuāra gan latviešu, gan krievu valodā.

Rītvakar festivālu turpinās koncerts „Brodvejas mūziklu zelta izlase”, kurā mūziklu zvaigznes no Londonas – Demians Hamblijs, Adrians der Gregorjans un Debora Maijersa kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Robertu Pērvisu no Anglijas izpildīs skaistākās ārijas un duetus no Bernstaina, Rodžersa, Loida-Vēbera, Geršvina un citu populāru komponistu mūzikliem.

Bet sestdien Jūrmalas festivālu noslēgs galā koncerts ''Viva Italia'', kurā skanēs skaistākās itāļu komponistu operu ārijas. Koncertu diriģēs Vello Pēns no Igaunijas, spēlēs Jūrmalas festivāla orķestris, dziedās četri spoži solisti - Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Marlēna Keina, kā arī Alise Zinovjeva.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti