Jaunums festivālu vasaras kalendārā - festivāls «RockUp»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Festivālu vasaras kalendāru šogad papildinā vēl viens jauns festivāls - ar moto "Pilnīgs rokenrols!" 7. un 8.augustā Ikšķiles novada atpūtas kompleksā "Turbas" norisināsies festivāls "RockUp", kas šovasara bagātinās arī Ikšķiles 830 gadu jubileju.

Kā norāda festivāla rīkotāji, "RockUp" festivāls ir kā laika mašīna, kas liks atcerēties, kā ASV no blūza radās "rockabilly" un "kā tas bija, kad dzīvespriecīgu jauniešu pūļi piepildīja deju zāles ar dinamisko rokenrola skanējumu, laiku, kad jaunie vīrieši aplidoja dzīvespriecīgas jaunas sievietes, spilgti krāsotām lūpām, elegantām frizūrām un koķeti atkailinātiem pleciem".

"PinUp" kultūras iedvesmotā gaisotnē festivāla rīkotāji sola sarūpēt labu mūziku, retro automobiļu šovu, deju performances, tetovēšanas studiju un citas radošas izklaides gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Pirmā "RockUp" festivāla īpašie mākslinieki būs grupa "R'n'R band Keksi & Orchestra" - Baltijā viena no zināmākajām grupām, kas izpilda "rock'n'roll", "rockabilly", "boogie" un "rythm'n'blues" stila mūziku. Grupa spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Boney-M", Meisiju Greju, "Smokie", "Ottawan". 2014.gada 13.jūnijā grupa prezentēja savu pirmo albumu visā grupas pastāvēšanas vēsturē, kā arī nesen, astoto gadu pēc kārtas, aizvadīja savu tūri "Muzikālais skudrupūznis".

Festivālā "RockUp" uzstāsies arī hārdroka grupa "Colt", kas popularitāti guva 2011.gadā ar albumu "Sapņi lido debesīs", savukārt ar "Texas" stila ģitārfrāzēm, spēcīgiem bungu ritmiem ar "bugi-vugi" un "rock'n'roll" ģitāras partijām priecēs Rīgas blūza grupa "The Blues Gang".

Festivāla mākslinieku vidū būs arī grupas "Rūsa", "The Big Bluff", "Cement", "Coolmans Report", "Lavrix Band", "Ainārs Pūpols & PI Blues", "Voiceks Voiska", "B-Sea Surfers", "Griffi Band", "Mozambika", "The Foxtails", "Vocada" un "Bengy".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti