Kultūras ziņas

Izdod Māras Zālītes dziesmu tekstu krājumu

Kultūras ziņas

Rīgā skan sāmu joikas

Jaunas Jāņa Lūsēna Ziemassvētku dziesmas

Jāņa Lūsēna jaunā Ziemassvētku koncertprogramma izskanēs 14 koncertos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

9. decembrī klubā „Happy Days & Nights” ar jauno Ziemassvētku koncertprogrammu plašāku publiku iepazīstināja komponists Jānis Lūsēns. Programmā „Kad mīlestība dzimst...” piedalās Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze un Jāņa Lūsēna Ziemassvētku orķestris.

Jānis Lūsēns iepriekš sadarbojies ar Ingu Pētersonu un Kristīni Zadovsku ciklā „Mazu brīdi pirms...”, Sergeju Jēgeru Aspazijas dzejas ciklā „Tas vārds”. Koncertciklam “Kad mīlestība dzimst…” komponists radījis 12 jaunas dziesmas, tās tapušas ar Annas Brigaderes,  Kārļa Krūzas, Jāņa Poruka, kā arī Ineses Zanderes un citu dzejnieku vārdiem.

Komponists norāda, ka ar šo koncertu viņš vēlas raisīt cilvēkos vēlmi muzicēt ģimenes lokā.

"Mans sapnis kā mūziķim un arī kā tādam mājas siltuma mīļotājam būtu tas, ka mēs atjaunotu tādu mājas muzicēšanas tradīciju," saka komponists. "Mūsu galvas ir pilnas ar dažnedažādu informāciju, ar citu cilvēku domām, viedokļiem. Varbūt šī pusotra stunda, ko cilvēki pavadīs šajā koncertā, viņiem ir iespēja atgriezties pašiem pie sevis."

Ziemassvētku programma „Kad mīlestība dzimst...”  izskanēs četrpadsmit koncertos - 17.decembrī Madonas kultūras namā, 18.decembrī  Valmieras kultūras centrā, 19.decembrī Jelgavas Sv. Annas baznīcā, 20.decembrī Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", 21.decembrī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", 22.decembrī Rīgas Domā, 23.decembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 25.decembrī Kuldīgas Sv. Annas baznīcā, 26.decembrī Latgales vēstniecībā "Gors" un 27.decembrī Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā, kā arī četros papildkoncertos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti