Grupa «Opus pro» dosies 30 gadu jubilejas tūrē «Rozā lietus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 4.marta leģendārā latviešu rokgrupa "Opus pro", atzīmējot savas darbības un pastāvēšanas 30 gadu jubileju, dosies koncertturnejā "Rozā lietus". Šāds nosaukums jubilejas tūrei izvēlēts, atsaucoties uz vienu no grupas populārākajām rokbalādēm.

"Opus pro" kodolu veidoja tās dibinātāji - solists Alex (īstajā vārdā Oļegs Andrejevs), kā arī izcilais ģitārists Harijs Zariņš. Pagājušā gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados "Opus pro" bija viena no populārākajām latviešu grupām. Savas pastāvēšanas laikā tā ierakstījusi piecus studijas albumus: "Dzimene" (1996), "Es eju tevi zagt" (2000), "Labākās dziesmas" (2002), "Tu un es" (kopā ar Alex meitu - dziedātāju Aiju Andrejevu; 2006), kā arī "Stāsts Nr.13" (2014), kas izpelnījās "zelta" statusu.

Grupa savā jubilejas tūrē iekļāvusi populārākos skaņdarbus, kas skanējuši šajās trijās desmitgadēs: "Rozā lietus", "Dzimene", "Šonakt", "Mīļā", "Svētuguns" un "Brīvību Baltijai" - vienu no spilgtākajām atmodas laika himnām, kurai īpašu skanējumu piedeva grupas solista Alex spožais vokāls.

Koncertos piedalīsies gan grupas pašreizējais pamatsastāvs - Artūrs Zemnieks, Jānis Retenais, Jānis Valters, Juris Veremejs un solists Alex, gan viesmūziķi, kam grupas pastāvēšanas gados bijusi šāda vai tāda saistība ar "Opus pro": Zigmars Liepiņš, Guntis Vecgailis, Oļegs Upenieks, Uldis Krūmiņš, Muravejs, Atis Ieviņš, Kaspars Pļavnieks un Rolands Majors. Pagaidām gan netiek atklāts, kurš viesmūziķis piedalīsies kurā koncertā. Taču ir droši zināms, ka visos grupas koncertos piedalīsies "Opus pro" dibinātājs un lielāko hitu autors, ģitārists Harijs Zariņš, kā arī Alex meita, dziedātāja Aija Andrejeva, kura arī šogad svin savu 30.dzimšanas dienu.

Grupas jubilejas tūres koncerti notiks 4.martā Ādažu kultūras centrā, 10.martā Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 11.martā Jelgavas kultūras namā, 12.martā Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 18.martā Brocēnu kultūras centrā, 30.martā Ogres kultūras centrā, 16.aprīlī Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē, 22.aprīlī Smiltenes kultūras centrā, 6.maijā Valmieras kultūras namā un 20.maijā Rīgas Kongresu namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti