Festivālu «Saxophonia» atklās trakulīgais saksofonu ansamblis «Five Sax»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Latvijas koncertu” rīkoto festivālu "Saxophonia" 14. februārī Spīķeru koncertzālē atklās ansamblis "Five Sax" (Austrija) - viens no trakulīgākajiem un aizrautīgākajiem saksofonu ansambļiem, kurā apvienojušies izcili sava instrumenta spēles meistari, kas ne reizi vien saņēmuši balvas starptautiskos konkursos visā pasaulē.

Koncertā “Vīns un mūzika” Valentīndienas vakara noskaņās skanēs mūzika no pasaulslavenām kino lentēm - “Gredzenu pavēlnieks”, “Kapteinis Āķis”, “Ledus sirds”, “Harijs Poters un filozofu akmens”. „Five Sax” klausītājus uzrunās arī ar melodijām no Austrijā uzņemtām filmām.

Savukārt 15.februārī Spīķeru koncertzālē „Five Sax” aicina klausītājus uz koncertšovu „Sax Voyage”.

"Five Sax" mūziķi nāk no dažādām zemēm – Beļģijas, Polijas, ASV, Itālijas, Čīles. Par savu mītnes vietu viņi ir izvēlējušies Vīni, kuras ielas piedzīvojušas ansambļa pirmās uzstāšanās – teātra performances un muzicēšanu gan vasaras svelmē, gan ziemas aukstumā. Ansambļa kopējo skanējumu veido gan katra mūziķa spilgtā personība, tostarp daudzveidīgais nacionālais kolorīts un skatuves šarms, kā arī plašās muzikālās intereses – no klasiskās mūzikas līdz Latīņamerikas deju ritmiem, no dažādu tautu mūzikas līdz džezam.

Festivālā „Saxophonia”, kas notiks no 14. līdz 25.februārim, klausītājus priecēs pasaules džeza zvaigznes no Austrijas, Francijas, Kanādas, Norvēģijas un ASV, kā arī Rīgas saksofonu kvartets, Latvijas Radio bigbends, „Sinfonietta Rīga” un Latvijas Radio koris. Koncertos dzirdēsim spilgtas improvizācijas, cittautu melodijas džeza aranžijās, Justes Janulītes, Riharda Zaļupes un Ērika Ešenvalda jaundarbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti