Festivālā «Laba daba» uzstāsies 66 grupas no desmit valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Festivāla "Laba daba" muzikālais piedāvājums sasniedzis 66 grupas, kuras pārstāv desmit valstis, taču festivāla programma aizvien tiek papildināta, Latvijas Radio raidījumā "Dzīves ritmi mūzikā" pastāstīja festivāla rīkotājs, Radio NABA direktors Madars Štramdiers.

Kā iepriekš vēstīts, festivāls "Laba daba" Līgatnes pagasta "Ratniekos" šogad norisināsies no 1.līdz 3.augustam.

Kopumā apmeklētāji varēs skatīt un klausīties nu jau vismaz 66 grupas no desmit dažādām valstīm," norāda Štramdiers, piebilstot, ka programma tiek papildināta.

Tiešraides no festivāla varēs klausīties Pieci.lv. Tiešraides sāksies līdz ar festivāla sākumu piektdien, 1.augustā, pulksten 17 un turpināsies līdz pat festivāla noslēgumam agrā svētdienas rītā.

Šogad festivālā īpaši padomāts par ģimenēm ar bērniem.

„Telšu pilsētiņā mēs esam īpaši padomājuši par ģimenēm ar mazākiem un lielākiem bērniem.  Tā atrodas tālāk no festivāla norises, līdz ar to ir arī klusāka. Tur ir arī lielāks komforts ģimenēm,” stāsta Elīna Brīdaka. „Savukārt portāls Cālis.lv būs parūpējies, lai vecāki var izbaudīt festivālu.”

Elīna Brīdaka un Madars Štramdiers par "Labu dabu"
00:00 / 02:37
Lejuplādēt

Uz galvenās – Lāča skatuves festivālu 1.augustā atklās Roberts Gobziņš un „Resnie putni”, bet turpinās „Frontline”, „Gaujarts”, „Baložu pilni pagalmi”, „Skyforger” un „Gas of Latvia”. Savukārt sestdien uz Lāča skatuves vairāki īpaši notikumi - vienīgais "Zig Zag" festivāla koncerts ar Gvido Lingas līdzdalību, viens no trim leģendārās grupas "K Remonts" vasaras koncertiem un pirmā grupas "Dzelzs vilks" bundzinieka Mārča Judža jaunās grupas "Ryga" uzstāšanās, īpašs dueta "Čipsis un Dullais" priekšnesums kopā ar bigbendu un, protams, festivāla galvenā mākslinieka Lee Scratch Perry uzstāšanās 78 gadu vecumā.

Madars Štramdiers par Lāča skatuvi "Labā dabā"
00:00 / 01:24
Lejuplādēt

Suņa skatuve šogad festivālā ir atvēlēta rokmūzikai, stāsta Štramdiers, īpaši izceļot vienīgo grupas "F[ei]k" atkalapvienošanās koncertu, šī gada konkursa „Hadrons”  uzvarētāja – grupas „DJ Krankenwagen” uzstāšanos, kā arī festivāla viesus – grupu „Masha's Datcha” no Francijas, „Maggot Prom” no Somijas un „SNFU” no Kanādas.

Madars Štramdiers par Suņa skatuvi "Labā dabā"
00:00 / 01:08
Lejuplādēt

Uz Eža skatuves skanēs folkmūzika, pasaules mūzika un regejs.

"Pie tās skatuves ir ļoti dabiska atmosfēra," apstiprina Štramdiers, izceļot kori "Juventus", kas atklās festivāla otrās dienas programmu, grupu "Zari", "Dārdi", Vecpilsētas dziedātājus, kā arī "Alis P", jauno Horena Stalbes projektu "Rīga Reggae", mūziķi no Ganas Abdolaie Kamaru, grupu "Theodor Bastard" no Krievijas un "Spiritual Seasons" no Ukrainas.

"Arī ļoti raiba programma katrai gaumei," piebilst festivāla rīkotājs.

Madars Štramdiers par Eža skatuvi "Labā dabā"
00:00 / 01:24
Lejuplādēt

Uz elektroniskās mūzikas skatuves "Kraukļa ligzda" uzstāsies "Electric Monk" no Vācijas, dubstep apvienība "3421" no Izraēlas, "Aries" no Lielbritānijas, kā arī Latvijas pārstāvji "Kodek" , "2b", "Oxid", "Juritah", "SairaM", "ViesacH", "Aon", "Vibe55", "Ragava", "Sobol".

"Kraukļa ligzdā" paredzēta arī vienreizēja hip-hop mākslinieka "Jacques of S’T’A" uzstāšanās.

"Kraukļa ligzda" jau tradicionāli atrodas mūra ēkā, kur iespējams izcelt zemās frekvences jeb "basus", skaidro Štramdiers, stāstot, ka šīs skatuves programma ir piesātināta tā, ka mūzika skanēs no piektdienas pulksten 17 līdz sestdienas pulksten 11, tad "Kraukļa ligzdā" notiks meistarklase, bet pēc tam mūzika atsāksies, lai turpinātos teju līdz svētdienas pusdienlaikam.

Meistarklasi piedāvās Nils Īle un „Afro ambient”. Būs arī deju un sitaminstrumentu darināšanas meistarklase.

Festivālā tiks rādīts arī teātris.

"Ja festivāla apmeklētājiem ierasts teātri redzēt uz Eža skatuves, tad šogad tas būs uz Suņa skatuves jeb šķūnī," norāda Elīna Brīdaka.

Sestdien paredzētas arī sportiskas aktivitātes - volejbola un futbola turnīrs. Festivāla teritorijā uzbūvēta arī rampa, uz kuras varēs izmēģināt varēšanu skeitbordā.

Štramdiers par Kraukļa ligzdu; Brīdaka par meistarklasēm "Labā dabā"
00:00 / 03:30
Lejuplādēt
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti