Eiropas jauniešu koru sadziedāšanos ar «Solas» dalību rādīs LTV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Esplanādē piektdienas vakarā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs klātienē sadziedāties ar Latvijas labākajiem koriem un tiešraidē vērot Eiropas izcilāko koru uzstāšanos Vīnē, kur līdzās koriem no Lietuvas, Somijas, Horvātijas, Bulgārijas, Francijas, Vācijas un Austrijas uzstāsies arī jauniešu koris „Sola” no Latvijas.

Sadziedāšanās Esplanādē ar koriem „Balsis”, „Austrums”, „Maska” un Emīla Dārziņa jaukto kori sāksies deviņos vakarā, bet stundu vēlāk Latvijas Televīzija sāks tiešraidi no Vīnes, ko translēs astoņās valstīs, stāsta LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

„Mēs kā koru lielvalsts esam ļoti priviliģētā statusā, to arī Eiropā novērtē un saprot. Ņemot vērā, ka Latvijā koru kustība tiešām ir ārkārtīgi plaša un daudzveidīga, mums būs iespēja to parādīt arī no Rīgas. Jo šajā starptautiskajā tiešraidē piektdienas vakarā paredzēta arī tiešā pieslēgšanās Esplanādei, kur mūsu labākie kori varēs nodziedāt divas dziesmas un tas tiks iekļauts šajā starptautiskajā pārraidē. Tādēļ aicinām visus līdzjutējus un skatītājus pulcēties Esplanādē deviņos vakarā uz sadziedāšanos ar četriem labākajiem koriem. Arī publika varēs dziedāt līdzi un ap 11 vakarā pieslēgsimies Vīnei. Un tad jau Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu redzēs visa Eiropa,” norāda Rozentāle.

Šis koncerts atklās prestižās Vīnes mūzikas festivāla nedēļas. Sadziedāšanos rīko Eiropas Raidorganizāciju apvienība ar mērķi aktualizēt Eiropas koru kultūras tradīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti